iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

IONIQ 5 bij Bright Awards uitgeroepen tot Elektrische auto van het Jaar

Tijdens de eerste kennismaking met de IONIQ 5 in het zonovergoten Valencia voorspelde Bright al dat deze elektrische auto Volkswagen zou laten zweten. En ook na uitgebreide tests in het druilerige Nederland was het tech-kanaal zeer te spreken over deze excentrieke nieuwkomer. Maar is dat ook genoeg om bij de allereerste editie van de Bright Awards meteen de prestigieuze titel Elektrische auto van het Jaar op te eisen? Jazeker! Bekijk in de video hieronder de uitreiking van de felbegeerde trofeeën, met vanaf minuut 11.54 aandacht voor de IONIQ 5. Of lees het commentaar van de jury onder de video.

We werden dit jaar getrakteerd op een recordaantal nieuwe elektrische auto’s waarvan de meeste prima aan te raden zijn. We hebben de categorie Electric Vehicles in onze koopgids Bright Stuff niet voor niks uitgebreid onlangs. De waterkering in het aanbod, zeg maar het belangrijkste criterium waarop wij het kaf van het koren scheiden, is of een elektrische auto is gebaseerd op een brandstofmodel, of helemaal nieuw ontworpen is. En de laatste heeft onze voorkeur.

[…]

De winnaar én Elektrische auto van het Jaar is de IONIQ 5 van Hyundai. De Koreanen hadden al een leuke voorsprong met hun aanbod met onder meer de KONA Electric, maar dat zijn allemaal modellen die gebaseerd zijn op een benzinebroer. De volledig elektrische architectuur geeft de IONIQ 5 ontzettend veel binnenruimte. Je kunt bovendien ontzettend snel laden met 200 kilowatt en zelfs bidirectioneel laden. Dit is de toekomst.

Bij de uitreiking van de Bright Awards werd de IONIQ 5 van Hyundai uitgeroepen tot Elektrische auto van het Jaar.

IONIQ 5 al vaak in de prijzen

Het is niet de eerste keer dat de IONIQ 5 in de prijzen valt. De elektrische Hyundai werd al uitgeroepen tot Duitse auto van het Jaar 2022 waarbij hij onder meer de Audi E-Tron GT en de Porsche 911 GT3 achter zich liet. Onlangs werd de IONIQ 5 geëerd met de toonaangevende Good Design Award en hij sleepte een nominatie in de wacht voor de titel Car of the Year 2022. Ook maakte hij zijn filmdebuut in de kaskraker Spider-Man: No Way Home. Meer weten over de IONIQ 5?

Ontdek de IONIQ 5

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen