iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Good Design Awards voor IONIQ 5 en Hyundai Bluelink

Hyundai mag dan vooral de aandacht trekken met zijn moderne, efficiënte geëlektrificeerde aandrijflijnen, op het gebied van design telt Hyundai wereldwijd inmiddels ook volop mee. Dat bleek bij de uitreiking van de Good Design Awards. In maar liefst vijf categorieën ging Hyundai er met de winst vandoor.

De Good Design Award (GDA) is een van de meest begeerde designprijzen ter wereld. Het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design reikt deze onderscheidingen al sinds 1950 uit aan bijzonder product- en grafisch ontwerp.

De jury bestaat uit vertegenwoordigers van bedrijven, internationale diplomaten en professionals uit de design- en kunstwereld. Bij hun keuze kijken zij vooral naar innovatie, vorm, materiaal, constructie, concept, functie, nut en esthetische indruk van de producten.

De IONIQ 5 kreeg de hoogste onderscheiding in de categorie Transportation bij de Good Design Awards.

Succes voor de IONIQ 5

Veel aandacht ging uit naar de IONIQ 5. De volledig elektrische CUV van Hyundai kreeg de hoogste onderscheiding in de categorie Transportation voor zijn ‘uitmuntende design en innovatie’. De IONIQ 5 is het eerste model van Hyundai’s nieuwe line-up-merk IONIQ.

Het strakke front met de schelpvormige motorkap en de opvallende rechthoekige LED-koplampen met hun 256 vierkante pixels maakt de IONIQ 5 al van veraf herkenbaar. De scherpe diagonale vouw over de flank en de automatisch verzonken deurgrepen doet hetzelfde met het silhouet.

De IONIQ 5 staat op het innovatieve Electric Global Modular Platform (E-GMP) dat door Hyundai speciaal is ontwikkeld voor batterij-elektrische voertuigen en onder meer ultrasnelladen met 800V mogelijk maakt.

Ontdek de IONIQ 5

Met de Bluelink-app kan de gebruiker op afstand verscheidene functies van zijn Hyundai bedienen.

Bluelink winnende applicatie

Succes was er ook voor Bluelink. De app van Hyundai kreeg een onderscheiding in de categorie Mobile applications. Met Bluelink kan de gebruiker op afstand met zijn smartphone verscheidene functies van zijn Hyundai bedienen.

Onlangs werd Bluelink helemaal vernieuwd. Niet alleen biedt de verbeterde app allemaal nieuwe functies, ook zijn de graphics verbeterd en kreeg de interface een modernere look. De Bluelink 2.0-app, genaamd ‘Hyundai Bluelink Europe’, is gratis te downloaden in de Google Play Store en Apple App Store.

Alles over Bluelink

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen