iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Kilometervreten in de IONIQ 5: Mateusz rijdt 140.000 km per jaar ... elektrisch!

Dacht je misschien dat jij veel kilometers reed? Dat is waarschijnlijk nog niets vergeleken bij de afstanden die Mateusz Mackowski aflegt. Jaarlijks verslijt hij zo’n 140.000 kilometers. Elektrische kilometers wel te verstaan, want Mateusz zweert bij EV’s. Tegenwoordig rijdt hij een IONIQ 5 – vanwege het comfort, de enorme actieradius en vooral: de mogelijkheid om ultrasnel te kunnen laden, want afstanden van 400 kilometer per dag zijn voor Mateusz meer regel dan uitzondering en dan wil je niet te lang aan de laadpaal staan.

Voor de rubriek Mijn Auto van Autoblog liet hij zich uitgebreid interviewen door autojournalist Wouter Karssen. En dat leverde mooie anekdotes op; over zijn afkeer van auto’s met een verbrandingsmotor en hoe je zo comfortabel mogelijk elektrisch kunt kilometervreten. ‘Voor mijn werk in de agrarische branche rijd ik enorme afstanden, pak ’m beet een miljoen in de afgelopen acht jaar. Ik leef in mijn IONIQ 5, het is mijn tweede woonkamer.’ Bekijk snel de video:

Zo comfortabel is de IONIQ 5

Mateusz koos niet voor niets voor de IONIQ 5. De elektrische Hyundai is een bijzondere auto en dat zie je direct aan zijn opvallende vormgeving en revolutionaire verlichting. Maar ook binnenin is de IONIQ 5 zijn tijd ver vooruit. Zo kan de gehele middenconsole heen en weer schuiven. Daardoor kun je heel comfortabel in- en uitstappen, óók als de IONIQ 5 op een smalle parkeerplek staat.

De IONIQ 5 is uitgerust met elektrisch verstelbare voorstoelen. De hoek van de zitting en leuning is dusdanig dat je als het ware het gevoel van gewichtloosheid ervaart. Hyundai reduceerde de dikte van de voorstoelen met ongeveer 30 procent. Hierdoor is meer ruimte gecreëerd voor de passagiers die op de tweede zitrij plaatsnemen. Benieuwd naar de IONIQ 5? Kom gerust eens langs voor een proefrit.


Maak een proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen