iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

IONIQ 5 uitgeroepen tot Duitse auto van het Jaar 2022

De allerbeste auto van Duitsland? Dat is de IONIQ 5. In de grote finale van de verkiezing German Car of The Year 2022 (GCOTY) wees de 20-koppige jury de volledig elektrische Hyundai aan als de grote winnaar. De IONIQ 5 liet onder meer de Audi E-Tron GT en de Porsche 911 GT3 achter zich.

Eerder al dit jaar dwong de IONIQ 5 respect af door bij de GCOTY 2022 de hoogste onderscheiding in de wacht te slepen in de categorie New Energy, nog vóór concurrenten als de BMW iX en Mercedes-Benz EQS.

Met die award verzekerde de IONIQ 5 zich van een plaats in de grote finale van de Duitse auto van het Jaar-verkiezing 2022. Daarin moest de IONIQ 5 het opnemen tegen de winnaars van de andere categorieën: Compact, Premium, Luxury en Performance.

De IONIQ 5 van Hyundai is uitgeroepen tot Duitse auto van het Jaar 2022.

‘IONIQ 5 absoluut topmodel’

Doorgaans is de GCOTY een Duits feestje. Daar stak de IONIQ 5 dit jaar een stokje voor. ‘Voor ons is de IONIQ 5 het absolute topmodel van het jaar’, aldus Jens Meiners, initiatiefnemer en jurylid van de prestigieuze verkiezing.

‘De unieke combinatie van design, efficiëntie en rijplezier helpt de IONIQ 5 aan bovengemiddelde scores’, vervolgt Jens Meiners. ‘Zijn batterijtechnologie is bovendien grensverleggend. Deze auto heeft een wereldwijde aantrekkingskracht.’

De IONIQ 5 is het eerste model van Hyundai’s nieuwe line-up-merk IONIQ dat zich volledig toelegt op de ontwikkeling en bouw van volledig elektrische auto’s. Later volgen de IONIQ 6, een elektrische sedan, en de IONIQ 7, een elektrische grote SUV.

De IONIQ 5 is het eerste model van Hyundai’s nieuwe line-up-merk IONIQ.

Ultrasnel laden met 800V

De IONIQ 5 staat op het innovatieve Electric Global Modular Platform (E-GMP) dat door Hyundai speciaal is ontwikkeld voor batterij-elektrische voertuigen en onder meer ultrasnelladen met 800V mogelijk maakt.

Zijn groene karakter vind je ook terug in het interieur waar volop ecologische en recyclebare materialen zijn toegepast. Zo zijn de stoelen bekleed met speciaal leder dat is geverfd en behandeld met extracties van plantaardige olie uit lijnzaad.

De IONIQ 5 is verkrijgbaar met keuze uit twee batterijpakketten – 58 kWh en 73 kWh – en achterwiel- of vierwielaandrijving. Zijn maximale rijbereik bedraagt 481 kilometer (volgens WLTP). Meer weten over de IONIQ 5?Ontdek de IONIQ 5

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen