iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Weer een mooi compliment voor ons design

Helaas, je kunt er (nog) niet in rijden, maar hij laat wel zien hoe Hyundai’s er over een paar jaar uit gaan zien. En daar waren ze bij de jury van de toonaangevende iF Design Awards behoorlijk van onder de indruk. Zij beloonde onze concept car Le Fil Rouge met een fraaie onderscheiding voor zijn mooie design. Ook de nieuwe SUV Hyundai Palisade – alleen verkrijgbaar in Amerika – viel in de prijzen.

De Hyundai Palisade en de Hyundai concept car Le Fil Rouge.

Vijfde jaar op rij een iF Design Award

De iF Design Award is een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld. Het is voor het vijfde jaar op rij dat een van onze modellen wordt beloond met deze onderscheiding. De Hyundai i20 (2015), de Hyundai Tucson (2016), de Hyundai i30 (2017), de Hyundai i30 Fastback en de KONA (2018) gingen de concept car Le Fil Rouge en de Palisade voor.

Veel onderscheidingen voor Hyundai

Voor steeds meer automobilisten is design de belangrijkste reden om te kiezen voor Hyundai. Dat verklaart ook de vele onderscheidingen die onze modellen krijgen voor hun fraaie vormgeving. Zo werden de Hyundai KONA en de waterstofauto NEXO bekroond met de Red Dot Design Award 2018 en ontving de Hyundai i30 Fastback de Design Trophy 2018.

De Hyundai concept car Le Fil Rouge.

Le Fil Rouge ‘de rode draad’

Le Fil Rouge is een voorproefje van het Hyundai-design van de toekomst en demonstreert hoe onze modellen er over een paar jaar uit gaan zien. Vrij vertaald betekent Le Fil Rouge ‘de rode draad’. Die naam verwijst naar de verscheidene designstijlen uit het verleden, heden en de toekomst die in Le Fil Rouge samenkomen.

Ruim 60 jaar iF Design Awards

Al meer dan 60 jaar staan de iF Design Awards, georganiseerd door iF International Forum Design GmbH in Hanover, wereldwijd symbool voor topdesign. De verkiezing kent zeven categorieën: Product Design, Packaging Design, Interior Design, Communication Design, Service Design, Architecture en Professional Concepts. De internationale jury bestaat uit 67 experts op het gebied van design.

Het interieur van de Hyundai concept car Le Fil Rouge.

Hoe ziet jouw droom-Hyundai eruit?

Een auto ontwerpen is best een ingewikkelde klus. Dat laten we graag aan onze designers over. Maar je kunt zelf ook veel invloed uitoefenen op hoe jouw Hyundai er precies uit komt te zien. Met de Hyundai car configurator is het mogelijk jouw eigen droom-Hyundai samen te stellen.

Stel je eigen Hyundai samen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen