iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Red Dot Design Award 2018 voor Hyundai KONA en NEXO

Wist je dat voor steeds meer automobilisten design de belangrijkste reden is om te kiezen voor Hyundai? Dat verklaart ook de vele onderscheidingen die onze modellen krijgen voor hun fraaie vormgeving. Zoals onze twee allernieuwste Hyundai’s, de compacte SUV KONA en de waterstofauto NEXO. Zij werden bekroond met de Red Dot Design Award 2018, een prestigieuze internationale prijs voor design die sinds 1955 jaarlijks wordt uitgereikt.

Het is voor het vijfde jaar op rij dat Hyundai een Red Dot Design Award in de wacht sleept. Onder andere de Hyundai i10 en de Hyundai Genesis in 2014, de Hyundai Sonata en Hyundai i20 hatchback en Coupé in 2015, de Hyundai IONIQ in 2016 en de Hyundai i30 in 2017 gingen de Hyundai KONA en NEXO voor.

Hyundai KONA: slanke body en hooggeplaatste led-lampen

De jury – bekende ontwerpers, hoogleraren en journalisten uit verscheidene landen – waren bij de Hyundai KONA vooral gecharmeerd van zijn slanke body en hooggeplaatste led-lampen voor de dagrijverlichting. Andere opvallende designdetails die het stoere karakter van de KONA benadrukken zijn de Cascade-grille – het nieuwe familiegezicht van Hyundai – de matzilveren accenten rond de mistlampen, de lagere luchtinlaten en de skidplate achter.

Hyundai NEXO: aerodynamische vormgeving

De Hyundai NEXO valt juist op door zijn fraaie, aerodynamische vormgeving. Het elegante design kenmerkt zich van opzij door de golvende lijn van de zijruiten. Het optisch zwevende dak geeft de NEXO een gestroomlijnde look, vloeiend als water – de enige emissie van deze waterstofauto. Hyundai’s kenmerkende Cascade-grille is opnieuw vormgegeven om perfect te passen in het design van de Hyundai NEXO, met zijn samengestelde verlichting en dubbele koplampen.

 

Jaarlijkse uitreiking

De Red Dot Design Award is sinds 1955 een van de grootste en meest gerenommeerde designwedstrijden ter wereld en wordt elk jaar uitgereikt (door het vermaarde Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen) aan producten met een uniek design. Deze editie waren de vele duizenden inzendingen afkomstig uit maar liefst 59 landen.

 

Ontdek de Hyundai KONA en NEXO

Nieuwsgierig geworden naar de Hyundai KONA en de Hyundai NEXO? Ontdek ze op onze speciale KONA- en NEXO-pagina. Hier vind je echt alles wat je wilt weten over deze modellen.

 

Ontdek de Hyundai KONA

 

Ontdek de Hyundai NEXO

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen