iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Le Fil Rouge, misschien wel de spannendste concept car ooit

Zijn naam klinkt al best spannend en zelfs een tikkeltje mysterieus: Le Fil Rouge. Maar wat als je deze auto in het echt kunt zien, kunt aanraken en voelen? Dan maakt je hart toch een klein sprongetje? Met Le Fil Rouge presenteert Hyundai een van de meest bijzondere concept cars ooit. Het is een voorproefje van het Hyundai-design van de toekomst en demonstreert hoe Hyundai’s er over een paar jaar uit gaan zien. Iets om naar uit te kijken, toch?

Hyundai concept car Le Fil Rouge.

Le Fil Rouge is te zien op de Autosalon van Genève 2018. Daar presenteert Hyundai ook de Intelligent Personal Cockpit. Deze laat zien hoe ver Hyundai is op het gebied van connected car-technologie. De cockpit beschikt over heel veel slimme technologieën, van spraakherkenning tot kunstmatige intelligentie en van een systeem dat bemerkt of de bestuurder stress ervaart tot Internet of Things (IoT). Met ‘internet der dingen’ wordt bedoeld: het verbinden van allerlei apparaten met internet om gegevens uit te kunnen wisselen.

Hyundai Intelligent Personal Cockpit.

Designstijlen uit verleden, heden en toekomst

Terug naar Le Fil Rouge, vrij vertaald: de rode draad. Zoals deze naam al aangeeft komen in de concept car verscheidene designstijlen van Hyundai uit het verleden, heden en de toekomst samen. Le Fil Rouge is het eerste tastbare resultaat van de nieuwe designfilosofie, genaamd Sensuous Sportiness. Deze designtaal kenmerkt zich door een combinatie van vier belangrijke elementen van de auto: de proporties, de architectuur, de styling en de technologie.

Hyundai concept car Le Fil Rouge.
 • Proporties
  De proporties van de concept car Le Fil Rouge zijn gebaseerd op de gulden snede – een wiskundige verdeling die vaak voorkomt in de natuur. De lange wielbasis, de grote wielen en de korte overhang voor en achter zorgen voor unieke proporties.
 • Architectuur
  Met Le Fil Rouge heeft Hyundai voor een radicale aanpak gekozen die Light Architecture wordt genoemd en die auto’s een dynamische uitstraling en de indruk van voorwaartse beweging meegeeft. Het is alsof de auto met een enkele pennenstreek is getekend.
 • Styling
  Het designteam wilde tevens een auto ontwerpen die reeds van afstand kan worden herkend als een Hyundai. Dat realiseerden zij door middel van een mix van gelaagde strakke lijnen en grote oppervlakken in de zijkanten van de auto.
 • Technologie
  Le Fil Rouge kenmerkt zich door functionaliteit. Er is veelvuldig gebruikgemaakt van hout en hightech stoffen. Dit straalt natuurlijke schoonheid uit met een emotionele touch die het interieur luchtig laat ogen.
Hyundai concept car Le Fil Rouge.

Toekomst van Hyundai

Benieuwd wat Hyundai in de toekomst nog meer in petto heeft? Houd dan deze website goed in de gaten! Of meld je aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.

Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen