iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

i30 Fastback N maakt debuut als Safety Car

Na het wereldkampioenschap rally WRC en wereldkampioenschap voor toerwagens WTCR zal Hyundai ook zijn opwachting maken in het Superbike World Championship (WorldSBK). Uiteraard niet als deelnemer – het betreft hier immers racemotoren in plaats van raceauto’s – maar als Safety Car. En welke auto is daar nou beter voor geschikt dan de 275 pk sterke High Performance-versie van de i30 Fastback N.

De Hyundai i30 Fastback N maakt zijn debuut als Safety Car tijdens de openingsronde van het seizoen, eind februari op Phillip Island in Australië. Behalve deze ultra-sportieve vijfdeurscoupé stelt Hyundai nog meer modellen beschikbaar voor het Superbike World Championship.

Hyundai KONA, Tucson en i30 N

Onder andere de KONA, Tucson en i30 N zullen dienstdoen doen als Official Cars. Deze vloot Hyundai’s wordt gepresenteerd tijdens de eerste Europese ronde Superbike World Championship, van 5 t/m 7 april op het Motorland Aragón Circuit in Spanje.

2.0-liter turbomotor met 275 pk

De Hyundai i30 Fastback N is – na de i30 N hatchback – het nieuwste ultra-sportieve model dat Hyundai onder zijn high-performance-label ‘N’ heeft uitgebracht. Net als de i30 hatchback N wordt de i30 Fastback N aangedreven door een 2.0-liter turbomotor met 275 pk.

Twee vermogensvarianten

De i30 Fastback N is verkrijgbaar met keuze uit twee vermogensvarianten, beide voorzien van een 2.0 T-GDI turbomotor. Behalve de standaardversie met 184 kW (250 pk) is er ook een Performance-versie met 202 kW (275 pk). Beide vermogensvarianten leveren een maximumkoppel van 353 Nm.

Ben jij autosportliefhebber?

Benieuwd wat Hyundai op sportief gebied nog meer te bieden heeft? Houd dan deze website goed in de gaten! Of meld je aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.

Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen