iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai i30 Fastback: anders dan anders

De Hyundai i30 Fastback is anders dan andere auto’s in zijn klasse. Of zoals AutoWeek schrijft: Met de i30 Fastback slaat Hyundai een andere weg in. De carrosserievariant is moeilijk in een hokje te plaatsen en moet vooral mensen aanspreken die wat anders willen. In een Dubbeltest met de Honda Civic laat de Hyundai i30 Fastback zich van zijn beste kant zien. En dat levert een paar mooie quotes op.

De 30 Fastback is niet alleen langer, maar ook lager dan de reguliere i30. Een sterk aflopende daklijn en een spoiler-achtig ‘kneepje’ in de achterklep maken de sportieve aspiraties duidelijk, terwijl tussen de brede achterlichtunits in sierlijk schrift het woord ‘fastback’ prijkt.

Als we de i30 Fastback ondanks het ontbreken van klapkoplampen als een vijfdeurscoupé beschouwen, is het op dit moment inderdaad de enige in zijn segment.

Het dashboard is goed afgewerkt, opgetrokken uit mooie materialen en vooral buitengewoon doortimmerd op het gebied van ergonomie. Hyundai maakt niet de fout alles achter de touchscreen te verstoppen en geeft veelgebruikte functies een eigen, logisch gepositioneerde knop.

Net als het dashboard is het infotainmentsysteem een schoolvoorbeeld van overzichtelijkheid. […] De menu’s zijn helder en het systeem kent een handig startscherm, waarop alle onder het rijden noodzakelijke informatie helder wordt weergegeven.

De besturing is licht, maar redelijk communicatief en het onderstel boezemt vertrouwen in, zonder het comfort uit het oog te verliezen. Daarmee is deze Fastback vooral een prettige metgezel voor dagelijks gebruik, die zich prima leent voor lange afstanden.

De geteste 1.4 T-GDI viercilinder met 140 pk is gekoppeld aan en zeventraps automaat met dubbele koppeling. Het levert bij elkaar een prettige en soepele aandrijflijn op, die de i30 Fastback van ruimschoots voldoende kracht voorziet.

Met de i30 Fastback wil Hyundai mensen bereiken die een auto niet puur met het verstand, maar vooral met het hart kopen. Wie zich voelt aangetrokken tot de langgerekte, sportief ogende auto kan zich gerust laten verleiden, want ook als Fastback is de i30 prettig.

De volledige test is te lezen in AutoWeek nr. 11.

 

Wat is jouw favoriete Hyundai i30?

Welke Hyundai i30 past het best bij jou? Behalve de i30 Fastback zijn er ook de i30 Hatchback, de i30 Wagon en de super sportieve i30 N. Stuk voor stuk auto’s met een eigen karakter. Welke kies jij?

Kies jouw Hyundai i30

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen