iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

VIDEO: van Rome naar Parijs in slechts 8 minuten en 18 seconden

Van Rome naar Parijs in 8 minuten en 18,49 seconden, kan dat? Wél als je daarvoor de twee nagenoeg gelijknamige plaatsen in Denemarken neemt. Afstand tussen beide dorpen: 12,8 km. Voertuig: de spiksplinternieuwe Hyundai i30 Fastback N, met aan het stuur Gabriele Tarquini.

De Italiaan nam het in een recordrace op tegen Thierry Neuville. Beide coureurs maken deel uit van de renstal van Hyundai Motorsport. De een (Tarquini) rijdt in de FIA World Touring Car Cup, de ander (Neuville) in het World Rally Championship. De twee maakten er een spectaculaire race van, kijk maar!

Wereldrecord

De race werd gehouden om de wereldpremière van de Hyundai i30 Fastback N op de Autosalon van Parijs onder de aandacht te brengen. Nog voordat het doek van de auto werd getrokken heeft de high-performance vijfdeurscoupé al een wereldrecord op zijn naam.

Twee vermogensvarianten

En dat wereldrecord blijft nog wel even staan, want veel sneller kun je de bochtige route tussen de Deense dorpjes Rom en Paris niet rijden. De Hyundai i30 Fastback N is dan ook een bijzondere auto waarbij je kunt kiezen uit twee vermogensvarianten.

250 pk en 275 pk

Beide zijn voorzien van een 2.0 T-GDI turbomotor, dezelfde als in de Hyundai i30 N. Behalve de standaardversie met 184 kW (250 pk) is er ook een Performance-versie met 202 kW (275 pk). Beide vermogensvarianten leveren een maximumkoppel van 353 Nm.

Dubbele sportuitlaat

Het sportieve karakter van de nieuwe Hyundai i30 Fastback N zie je terug in talloze designdetails, zoals de stoere N-grille en N-voorbumper, de verlaagde carrosserie, de unieke achterbumper, de dubbele sportuitlaat en de forse achterspoiler in de achterklep.

Rood N-stiksel

Het middelpunt van het interieur van de Hyundai i30 Fastback N is het exclusieve N-stuurwiel met het opvallende rode N-stiksel. Dat rode stiksel komt terug in onder meer de versnellingspook en in de stoelbekleding.

Hyundai i30 N al verkrijgbaar

De Hyundai i30 Fastback N is na de Hyundai i30 N het tweede ultra-sportieve model dat onder de vlag van Hyundai N – ons high performance-label – in Europa wordt uitgebracht. Deze Hyundai i30 N is al wel verkrijgbaar. Benieuwd naar deze hot hatch?

ONTDEK DE HYUNDAI i30 N

Getest op de Nürburgring

De N-modellen van Hyundai N zijn geïnspireerd op het succes van Hyundai in het FIA World Rally Championship en het internationale Touring Car Racing (TCR). De N-versies zijn ontworpen in Korea en ontwikkeld en getest op de Nürburgring (Duitsland), waar Hyundai’s Europese testcentrum is gevestigd.

Het laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond de nieuwe Hyundai i30 Fastback N? Meld je dan nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.


Blijf op de hoogte

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen