iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Supernal moet reizen door de lucht naar een volgende dimensie brengen

Nooit meer in de file. Geen last van uitlaatgassen. Helemaal uitgerust aankomen op je werk. Is dat mogelijk? Hyundai beweert van wel en gaat zich daarom nog nadrukkelijker toeleggen op de ontwikkeling van slimme mobiliteitsoplossingen. Het gloednieuwe bedrijf Supernal, onderdeel van Hyundai Motor Group, moet daarvoor gaan zorgen en zal zich vooral toeleggen op geavanceerde luchtmobiliteit, ook wel Advanced Air Mobility (AAM). Bekijk de video:

Innovatieve elektrische luchtvoertuigen

Supernal moet mobiliteit naar een volgende dimensie brengen. Hyundai wil namelijk veel breder kijken dan het traditionele stedelijke woon-werkverkeer en daarom werkt Supernal aan een reeks nieuwe innovatieve elektrische luchtvoertuigen die voor een revolutie moeten zorgen in het vervoer van mensen en goederen door de lucht. De eerste commerciële vlucht staat gepland voor 2028.

Eerder al lanceerde Hyundai zijn Urban Air Mobility Division, een afdeling die vervoer door de lucht dichterbij moet brengen. Op de technologiebeurs CES 2020 in Las Vegas onthulde Hyundai zijn UAM-concept S-A1, een studiemodel van een Personal Air Vehicle (PAV). Ofwel: een kruising tussen een helikopter en een vliegende auto voor toekomstig personenvervoer door de lucht.

Verbeteren van passagierservaring

Supernal staat voor “van uitzonderlijke kwaliteit of omvang” en demonstreert hoe het bedrijf van plan is om reizen te revolutioneren en de passagierservaring te verbeteren. Voor de ontwikkeling van zijn voertuigen maakt Supernal gebruik van geavanceerde technologieën en systemen, waaronder kunstmatige intelligentie, autonome besturing en elektrische aandrijflijnen.

Supernal wil van mobiliteit niet alleen een product maken maar vooral ook een service. Het is de bedoeling dat passagiers een app gebruiken – zoals bij aanbieders van deelauto’s – om hun reis te plannen, bijvoorbeeld voor het nemen van een auto of trein van huis naar een AAM-hub en een e-scooter voor de ‘last mile’.

eVTOL stijgt en landt verticaal

Voor het personenvervoer tussen steden is Supernal bezig met de ontwikkeling van een eVTOL, een elektrisch vliegtuig dat verticaal kan opstijgen en landen en waarvan de Urban Air Mobility Division op de CES 2020 al een voorproefje gaf. De eVTOL van Supernal zal elektrisch aangedreven en autonoom zijn en plaats bieden aan vier tot vijf passagiers.

Op nationaal en internationaal niveau werkt Supernal al samen met partijen om concepten voor fysieke en digitale infrastructuur te verkennen. Zo is vorig jaar een partnerschap aangegaan met Urban-Air Port, een deelnemer aan de Future Flight Challenge van de Britse regering om nieuwe, multifunctionele en schaalbare AAM-infrastructuren te verkennen.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen