iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai gaat Indonesië helpen met milieuvriendelijke luchtmobiliteit

Hyundai gaat Indonesië helpen met milieuvriendelijke luchtmobiliteit, ook wel Advanced Air Mobility (AAM). Het land telt meer dan 18.000 eilanden wat vervoer over land behoorlijk ingewikkeld maakt. Bovendien is Indonesië dit jaar op het eiland Borneo begonnen met de bouw van een nieuwe hoofdstad. Ook hier is het de bedoeling dat Hyundai de kennis die het heeft opgedaan als Smart Mobility Solution Provider (aanbieder van slimme mobiliteitsoplossingen) gaat inzetten.

Advanced Air Mobility (AAM) is de term voor emissievrije luchtmobiliteit boven drukke steden en stedelijke regio’s. Hyundai kijkt al langere tijd veel breder dan het traditionele stedelijke woon-werkverkeer en werkt met vliegtuigfabrikant Supernal aan een reeks nieuwe innovatieve elektrische luchtvoertuigen die voor een revolutie moeten zorgen in het vervoer van mensen en goederen door de lucht.

Hyundai gaat Indonesië helpen met milieuvriendelijke luchtmobiliteit.

De eVTOL van Supernal en Hyundai

Supernal is onderdeel van Hyundai Motor Group en legt zich vooral toe op Advanced Air Mobility. Voor de ontwikkeling van zijn voertuigen maakt Supernal gebruik van geavanceerde technologieën en systemen, waaronder kunstmatige intelligentie, autonome besturing en elektrische aandrijflijnen. Supernal wil van mobiliteit niet alleen een product maken maar vooral ook een service.

Op de Farnborough International Airshow presenteerde Supernal dit jaar de eVTOL, een elektrisch vliegtuig dat verticaal kan opstijgen en landen. De eVTOL is bedoeld voor gebruik in en boven drukke steden en stedelijke regio’s. Met deze slimme vorm van mobiliteit is het mogelijk om korte afstanden door de lucht af te leggen zonder files of andere stress.

De eVTOL van Hyundai en Supernal is een elektrisch vliegtuig dat verticaal kan opstijgen en landen.

Mobiliteit van Indonesiërs verbeteren

Hyundai wil de mobiliteit van de Indonesiërs helpen verbeteren door op een efficiënte manier Advanced Air Mobility te introduceren, waarbij gebruik wordt gemaakt van de hoogwaardige luchtvaartinfrastructuur en technologische mogelijkheden van Indonesië. Met de ervaring die wordt opgedaan in Indonesië wil Hyundai Advanced Air Mobility ook daarbuiten uitrollen.

Afgelopen zomer is op Oost-Kalimantan, het Indonesische deel van het eiland Borneo, begonnen met de bouw van de nieuwe hoofdstad, genaamd Nusantara. De zogenoemde smart city, met een oppervlakte van 256.000 hectare, moet de nieuwe digitale megametropool van de wereld worden en de verwachting is dat er zo’n 1,9 miljoen mensen gaan wonen.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van het laatste technologische ontwikkelingen bij Hyundai? Meld je dan nu aan voor de digitale nieuwsbrief van Hyundai.

Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen