iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai en Rolls-Royce gaan samen elektrische aandrijving en brandstofceltechnologie voor luchtvaart ontwikkelen

Hyundai en Rolls-Royce hebben een intentieovereenkomst getekend voor de gezamenlijke ontwikkeling van elektrische aandrijving en waterstoftechnologie voor de zogenoemde Advanced Air Mobility-markt.

Emissievrije luchtmobiliteit

Advanced Air Mobility (AAM) is de term voor emissievrije luchtmobiliteit boven drukke steden en stedelijke regio’s. Hyundai en Rolls-Royce willen samen vooruitstrevende batterij-elektrische aandrijving en brandstofceltechnologie ontwikkelen voor duurzame regionale en stedelijke luchtvaart. Vertegenwoordigers van Hyundai en Rolls-Royce hebben daarvoor een intentieovereenkomst ondertekend tijdens de Farnborough International Airshow (18-22 juli 2022).

Brandstofcel voor luchtvaart

Voor de samenwerking brengt Hyundai zijn kennis en ervaring in op het gebied van waterstof, brandstofceltechnologie en industriële productie. Terwijl Rolls-Royce zijn kennis en ervaring inbrengt die het heeft op het gebied van luchtvaart en de benodigde certificeringen. Het gezamenlijke doel is om de mogelijkheden te onderzoeken van de integratie van elektrische aandrijving en brandstofceltechnologie in de luchtvaart. Een van de doelstellingen is om in 2025 gezamenlijke demonstratie te houden van brandstofcel-elektrische vliegtuigen.

Emissievrij en flexibel

Het voordeel van het gebruik van waterstof en een brandstofcel voor de volledig elektrische aandrijving van vliegtuigen is dat het emissievrij, stil en betrouwbaar is. Daarbij biedt het flexibiliteit in vermogen en actieradius. Hyundai en Rolls-Royce werken behalve aan de brandstofceltechnologie ook aan de opslagsystemen voor waterstof en infrastructuur, om die geschikt te maken voor de luchtvaart. Vervolgens moet de technologie beschikbaar komen voor de vliegtuigen van beide fabrikanten.

Eerder dit jaar maakte Hyundai Motor Group plannen bekend voor milieuvriendelijke luchtmobiliteit voor steden en stedelijke regio’s. Daarin speelt de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Supernal, een onderdeel van Hyundai Motor Group, een belangrijke rol.

Lees ook: Hyundai en vliegtuigfabrikant Supernal presenteren elektrische eVTOL concept

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen