iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Volop spektakel in openingsrace elektrisch toerwagenkampioenschap 2022

Het allereerste officiële ETCR-weekend is succesvol verlopen voor Hyundai. Tijdens de openingsronde van het elektrische toerwagenwereldkampioenschap 2022 lieten de Velosters N ETCR van Hyundai Motorsport zich veelvuldig van voren zien op het smalle stratencircuit in het Franse Pau. De coureurs van Hyundai grepen weliswaar naast de winst, maar de progressie van het team is veelbelovend. Bekijk hieronder de spectaculaire beelden uit Pau.

Aan de start met vijf Velosters N ETCR

Aan de gloednieuwe competitie met elektrische toerwagens nemen dit seizoen dertien auto’s deel, waaronder maar liefst vijf Hyundai’s Veloster N ETCR. Een van de coureurs van het fabrieksteam van Hyundai is Nicky Catsburg. De Nederlander verscheen tijdens de eTouring Car World Cup in Pau nog niet aan de start. Hij komt voor het eerst in actie van 17 tot en met 19 juni in actie in Jarama in Spanje.

Hyundai maakt zich sterk voor verduurzaming van de autosport en wil nog meer de nadruk leggen op sportauto’s met geëlektrificeerde aandrijflijnen. De focus ligt daarbij op het FIA ETCR-toerwagenkampioenschap voor elektrische raceauto’s. De speciaal voor deze emissieloze bolides ontworpen batterij in de Veloster N ETCR levert een vermogen van 500 kW (680 pk).

De Hyundai Veloster N ETCR in actie tijdens de eTouring Car World Cup in Pau.

Uitslag eTouring Car World Cup Pau

1. Mattias Ekström 100 punten
2. Adrien Tambay 92 punten
3. Tom Blomqvist 79 punten
4. Mikel Azcona (Hyundai) 72 punten
5. Bruno Spengler 61 punten
6. Maxime Martin 56 punten
7. Jean-Karl Vernay (Hyundai) 45 punten
8. Norbert Michelisz (Hyundai) 43 punten
9. Jordi Géne 35 punten
10. Kevin Ceccon (Hyundai) 33 punten

Stand constructeurs

1. Cupra 192 punten
2. Hyundai Motorsport 117 punten
3. Romeo Ferraris 117 punten

De Hyundai Veloster N ETCR in actie tijdens de eTouring Car World Cup in Pau.

Ontdek onze elektrische modellen

Hyundai is wereldwijd toonaangevend op het gebied van hybride-, plug-in hybride- en volledig elektrische aandrijflijnen en brandstofceltechnologie. De ervaring en kennis die Hyundai met de Veloster N ETCR in het elektrische ETCR-toerwagenkampioenschap opdoet, gebruikt het voor het verder verfijnen van zijn geëlektrificeerde personenauto’s. Benieuwd naar onze modellen?

Ontdek onze elektrische modellen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen