iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Veloster N ETCR toont zijn elektrische spierballen

Volgend jaar gaat het nieuwe elektrische toerwagenkampioenschap ETCR van start. En Hyundai gaat daar aan meedoen, met de spiksplinternieuwe Veloster N ETCR.

De Veloster N ETCR is de eerste volledig elektrische raceauto van Hyundai. Hij wordt gebouwd op het hoofdkwartier van Hyundai Motorsport in het Duitse Alzenau waar ook de high-performance N-modellen i30 N en i30 Fastback en toerwagen i30 N TCR zijn ontwikkeld.

De Veloster N ETCR is de eerste volledig elektrische raceauto van Hyundai en werd onthuld op de IAA 2019 in Frankfurt.

Achterwielaandrijving en middenmotor

De elektrische raceauto van Hyundai heeft achterwielaandrijving en beschikt over een middenmotor. Voor het eerste raceseizoen bouwt Hyundai Motorsport twee exemplaren. Later deze maand begint Hyundai Motorsport met de eerste tests. In het ETCR strijden elektrische raceauto’s van verschillende merken om de titel.

Elektrische modellen van Hyundai

De ervaring die in het ETCR wordt opgedaan, gebruikt Hyundai voor het verder verfijnen van zijn geëlektrificeerde modellengamma. Dat bestaat in Nederland momenteel uit de KONA Electric, de IONIQ Electric, de IONIQ Hybrid, de IONIQ Plug-in Hybrid, een 48-volt Mild Hybrid-versie van de Tucson en de waterstofauto NEXO.

De elektrische raceauto Hyundai Veloster N ETCR heeft achterwielaandrijving en beschikt over een middenmotor.

Is elektrisch rijden iets voor jou?

Benieuwd of elektrisch rijden iets voor jou is? Kom dan snel langs voor een proefrit. De Hyundai IONIQ Electric is direct uit voorraad leverbaar. Zakelijk rijders profiteren daarom dit jaar nog van een gunstige 4% bijtelling.


Ontdek de IONIQ Electric

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen