iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

VIDEO: zo klinkt onze elektrische raceauto

Hyundai laat er geen gras over groeien: kort na zijn werelddebuut op de autoshow IAA in Frankfurt maakt de Veloster N ETCR al zijn eerste testrondjes op het circuit. En dat is best een bijzonder schouwspel: geen gebrul van dikke turbomotoren, in plaats daarvan zoeft de Veloster N vrijwel geruisloos over het circuit. Benieuwd hoe dat klinkt? Bekijk de video hieronder:

Toerwagenkampioenschap ETCR

De eerste rondjes op de Hungaroring bij Boedapest vormen het begin van een reeks uitgebreide testen met de Veloster N ETCR. In 2020 moet de elektrische raceauto van Hyundai klaar zijn. Dan gaat het toerwagenkampioenschap ETCR van start, een gloednieuwe raceklasse voor volledig elektrische auto’s.

De elektrische raceauto Hyundai Veloster N ETCR is gebaseerd op de i30 N TCR en de Veloster N TCR.

Hyundai i30 N TCR en Veloster N TCR

De nieuwe raceauto van Hyundai is gebaseerd op de i30 N TCR en de Veloster N TCR waarmee Hyundai al enige tijd successen viert. Waar de huidige racewagens zijn voorzien van benzinemotoren en voorwielaandrijving, heeft de Veloster N ETCR een elektrische motor die in het midden van de bolide is geplaatst en de achterwielen aandrijft.

De Hyundai Veloster N ETCR heeft een elektrische motor die in het midden van de bolide is geplaatst.

Eerste volledig elektrische raceauto

Veloster N ETCR is de eerste volledig elektrische raceauto van Hyundai en wordt gebouwd op het hoofdkwartier van Hyundai Motorsport in het Duitse Alzenau. De ervaringen en kennis die straks tijdens het ETCR-kampioenschap worden opgedaan, wil Hyundai in de toekomst toepassen in zijn geëlektrificeerde modellen.

De Hyundai Veloster N ETCR heeft een elektrische motor die in het midden van de bolide is geplaatst.

Is elektrisch rijden iets voor jou?

Benieuwd of elektrisch rijden iets voor jou is? Kom dan eens langs voor een proefrit. De Hyundai IONIQ Electric is direct uit voorraad leverbaar. Zakelijk rijders profiteren daarom dit jaar nog van een gunstige 4% bijtelling.


Ontdek de IONIQ Electric

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen