iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai gaat racen in nieuw elektrisch toerwagenkampioenschap ETCR

Racen met elektrische auto’s … het is supersnel, enorm spectaculair en uiteraard is Hyundai een van de pioniers in deze spectaculaire tak van emissieloze autosport. Na de Formule E – met elektrische bolides die veel weg hebben van Formule 1-auto’s – komt er ook een toerwagenkampioenschap met elektrische auto’s, de PURE ETCR Series. In 2021 gaat het toerwagenkampioenschap van start en Hyundai is een van de deelnemers. Met een heel bijzondere raceauto: de speciaal ontwikkelde Veloster N ETCR.

Om de deelname aan de ETCR Series te vieren, maakte coureur Augusto Farfus een rit door Kopenhagen in de gloednieuwe Veloster N ETCR.

Eerste volledig elektrische raceauto van Hyundai

De Veloster N ETCR is de eerste volledig elektrische raceauto van Hyundai. Hij wordt gebouwd op het hoofdkwartier van Hyundai Motorsport in het Duitse Alzenau, waar ook de high-performance modellen i30 N en i30 Fastback N en de toerwagen i30 N TCR zijn ontwikkeld. De Veloster N ETCR werd onthuld tijdens de autoshow IAA 2019 in Frankfurt. Al snel na zijn werelddebuut maakte de Veloster N ETCR zijn eerste testrondjes op het circuit.

De Veloster N ETCR is onder meer gebaseerd op de toerwagen i30 N TCR waarmee Hyundai succesvol is in de FIA World Touring Car Cup (WTCR). Waar deze 257 kW (350 pk) sterke bolides zijn voorzien van turbobenzinemotoren en voorwielaandrijving, heeft de Veloster N ETCR een krachtige elektromotor die in het midden van de bolide is geplaatst en de achterwielen aandrijft. De speciaal voor de elektrische toerwagens ontworpen batterij levert een vermogen van 500 kW (680 pk).

De Veloster N ETCR is de eerste volledig elektrische raceauto van Hyundai. Hij wordt gebouwd op het hoofdkwartier van Hyundai Motorsport in het Duitse Alzenau.

Hyundai derde constructeur in de ETCR Series

Hyundai is – na Cupra en Romeo Ferraris – de derde constructeur die gaat deelnemen aan de ETCR Series. Dat maakte Hyundai bekend tijdens een persconferentie in Kopenhagen waar het startschot werd gegeven voor het elektrische toerwagenkampioenschap. Om de deelname aan de ETCR Series te vieren, maakte coureur Augusto Farfus een rit door Kopenhagen in de gloednieuwe Veloster N ETCR.

Hyundai is wereldwijd toonaangevend op het gebied van hybride-, plug-in hybride- en volledig elektrische aandrijflijnen en brandstofceltechnologie. De ervaring en kennis die Hyundai vanaf 2021 in het ETCR-kampioenschap gaat opdoen, wil het gebruiken voor het verder verfijnen van zijn geëlektrificeerde modellengamma.

De Hyundai Veloster N ETCR heeft een krachtige elektromotor die in het midden van de bolide is geplaatst en de achterwielen aandrijft.

Elektrische familie van Hyundai in Nederland

De elektrische familie van Hyundai bestaat in Nederland momenteel uit de KONA Electric, de KONA Hybrid, de IONIQ Electric, de IONIQ Hybrid, de IONIQ Plug-in Hybrid, de waterstofauto NEXO en 48-volt Mild Hybrid-versies van modellen als de i30 en de Tucson. Welke elektrische Hyundai past bij jou?


Kies jouw elektrische Hyundai

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen