iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Nederlander Nicky Catsburg met Hyundai in elektrisch toerwagenkampioenschap ETCR

Nicky Catsburg keert terug bij Hyundai. De Nederlandse coureur gaat voor het fabrieksteam van Hyundai vier races rijden in het elektrische ETCR-toerwagenkampioenschap, ook wel eTouring Car World Cup. Eerder kwam Catsburg met een Hyundai i30 N TCR uit in het WTCR waarin geracet wordt met voorwielaangedreven toerwagens met een tweeliter 350 pk sterke turbomotor.

Nicky Catsburg.

Elektrische Hyundai Veloster N ETCR

Hyundai verschijnt dit jaar met vier elektrisch aangedreven Hyundai’s Veloster N ETCR aan de start van het FIA ETCR. De Fransman Jean Karl (JK) Vernay, voormalig WTCR-kampioen Norbert Michelisz uit Hongarije en de Spanjaard Mikel Azcona rijden alle zeven races. Nicky Catsburg komt afwisselend met de Italiaan Kevin Ceccon in actie in de vierde Veloster N ETCR.

Hyundai Veloster N ETCR 2022.

Nicky Catsburg start in Spanje

Nicky Catsburg komt van 17 tot en met 19 juni in actie in Jarama in Spanje. Ook rijdt hij de races in Zolder (8-10 juli), Vallelunga (22-24 juli) en de thuisrace van Hyundai op het Inje Speedium in Zuid-Korea (7-9 oktober). Catsburg combineert zijn activiteiten voor Hyundai onder meer met zijn deelname aan de Endurance Cup van de GT World Challenge Europe.

Hyundai Veloster N ETCR 2022.

Hyundai pionier in het FIA ETCR

Hyundai is een van de pioniers in het FIA ETCR en heeft voor deze spectaculaire tak van emissieloze autosport een supersnelle elektrische raceauto ontwikkeld. De Veloster N ETCR heeft een krachtige elektromotor die in het midden van de auto is geplaatst en de achterwielen aandrijft. De speciaal voor de elektrische toerwagens ontworpen batterij levert een vermogen van 500 kW (680 pk).

Hyundai Veloster N ETCR 2022.

Toonaangevend met elektrisch rijden

Hyundai is wereldwijd toonaangevend op het gebied van hybride-, plug-in hybride- en volledig elektrische aandrijflijnen en brandstofceltechnologie. De ervaring en kennis die Hyundai met de Veloster N ETCR in het elektrische ETCR-toerwagenkampioenschap gaat opdoen, wil het gebruiken voor het verder verfijnen van zijn geëlektrificeerde modellengamma.

Ontdek onze elektrische modellen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen