iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Winst voor Hyundai in ETCR-races in Vallelunga, Italie

Hyundai Motorsport N was zeer succesvol tijdens het ETCR-raceweekend op het circuit van Vallelunga in Italië. Hyundai-coureur Mikel Azcona pakte de winst en Hyundai Motorsport N staat nu tweede in het constructeursklassement van het ETCR.

Winst in alle races

Het ETCR is het kampioenschap voor volledig elektrisch aangedreven auto’s. Elk ETCR-raceweekend omvat meerdere races, waarin telkens punten zijn te verdienen. Dat heeft Hyundai dan ook zeer succesvol gedaan. Mikel Azcona was met zijn Hyundai Veloster N ETCR niet alleen de snelste in de kwalificatie, maar hij won zowel de kwartfinale, de halve finale als de superfinale. Daarmee verdiende hij de titel King of the Weekend.

Racewinst voor Nicky Catsburg

Ook Azcona’s teammaten, Norbert Michelisz, Jean-Karl Vernay en de Nederlander Nicky Katsburg veroverden met een groot aantal podiumplaatsen veel punten voor Hyundai Motorsport N. Catsburg won – net als Michelisz overigens – zijn kwartfinalerace en stond in de halve finale op een compleet Hyundai-podium tussen Azcona en Vernay.

Uitslag ETCR-raceweekend

1. Mikel Azcona 100
2. Mattias Ekström 79
3. Tom Blomqvist 72
4. Adrien Tambay 72
5. Maxime Martin 60
6. Nicky Catsburg 56
7. Jean-Karl Vernay 48
8. Norbert Michelisz 46
9. Bruno Spengler 44
10. Luca Filippi 43

Stand constructeurs

1. Cupra 876
2. Hyundai Motorsport N 629
3. Romeo Ferraris 627

Ontdek onze elektrische modellen

Hyundai is wereldwijd toonaangevend op het gebied van hybride-, plug-in hybride- en volledig elektrische aandrijflijnen en brandstofceltechnologie. De ervaring en kennis die Hyundai met de Veloster N ETCR in het elektrische ETCR-toerwagenkampioenschap opdoet, gebruikt het voor het verder verfijnen van zijn geëlektrificeerde personenauto’s. Benieuwd naar onze modellen?

ONTDEK ONZE ELEKTRISCHE MODELLEN

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen