iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Al meer dan 100.000 KONA’s Electric verkocht

Zie jij ook zoveel Hyundai’s KONA Electric de laatste tijd? Dat kan heel goed kloppen, want de compacte SUV is bijna niet aan te slepen. Sinds zijn introductie twee jaar geleden zijn wereldwijd al meer dan 100.000 exemplaren van dit model verkocht.

Vooral in Nederland is de KONA Electric ongekend populair. Logisch als je bedenkt dat deze volledig elektrische compacte SUV niet alleen scherp geprijsd is, maar ook over een voor zakelijk rijders lage bijtelling beschikt. Bovendien heeft de KONA Electric een zeer riante actieradius, namelijk 484 km volgens WLTP. Er zijn maar weinig EV’s in dezelfde prijsklasse die een vergelijkbare actieradius hebben.

Meer dan de helft van alle verkochte exemplaren van de Hyundai KONA in Nederland is een KONA Electric.

KONA Electric is het populairst

In Nederland staat de teller op ruim 15.000 verkochte KONA’s sinds eind 2017. Daarbij gaat het om alle varianten van de compacte SUV, dus zowel de KONA Electric als de KONA Hybrid en de KONA op benzine. De KONA Electric is verreweg het populairst; meer dan de helft van alle verkochte exemplaren is een volledig uitstootvrije KONA. Een derde van alle Nederlandse KONA’s betreft de hybride-uitvoering.


Lees ook:

Uniek: KONA Electric legt 1.026 km af zonder bijladen!


 

Keuze uit twee batterijpakketten

De KONA Electric (nu met 3-fase laadsysteem) biedt keuze uit twee verschillende batterijpakketten: 64 kWh (met een actieradius van 484 km volgens WLTP) en 39 kWh (actieradius van 305 km volgens WLTP). De elektrische SUV dankt zijn riante rijbereik aan een aantal opvallende updates zoals de montage van de betere en stillere Michelin Primacy 4-banden. De KONA Electric is nu ook snel beschikbaar. Meer weten over de KONA Electric?


Ontdek de KONA Electric

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen