iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Klaar voor de start: Europese productie KONA Electric

Vanaf maart 2020 wordt de KONA Electric in de Hyundai-fabriek in Tsjechië geproduceerd. In het eerste jaar moeten er in de fabriek 30.000 elektrische KONA's van de band rollen. De wachttijd van de KONA Electric wordt daardoor in Nederland aanzienlijk korter!

Hyundai kan door de investering in de nieuwe fabriek drie keer zoveel auto's leveren voor de Europese markt. Hyundai gaat in Nederland, dat vooroploopt met volledig elektrische auto’s, maar liefst 10.000 Hyundai’s KONA Electric leveren. Volgens President Choi van Hyundai Motor Europe is de productiestart van de KONA Electric in Tsjechië een nieuwe stap als leidende speler als het gaat om elektrische mobiliteit. "We zien de uitbreiding van de productie in Europa als een verlengstuk van onze filosofie 'gemaakt in Europa, voor Europa'".

Hypermoderne fabriek

De fabriek in Tsjechië is hypermodern. Speciaal voor de elektrische Hyundai KONA is er een nieuw onderdeel aan het productieproces toegevoegd: de opslag en installatie van de accupakketten. Autonome robots zorgen ervoor dat de accupakketten op precies de juiste tijd van de opslag naar de plek van installatie in de fabriek worden gebracht. Ook het batterijpakket wordt in Europa gefabriceerd, zodat een stabiele toevoer van batterijen voor de KONA Electric eveneens is gegarandeerd.

Nu bestellen, voor de zomer rijden

Hyundai Nederland verwacht dat de levertijd van de Hyundai KONA Electric in de tweede helft van het jaar nog verder wordt bekort. De Hyundai KONA is leverbaar met twee batterijpakketten van 64 en 39 kWh. Kan jij ook niet wachten op de KONA Electric? Ontdek ‘m snel op onze website. Als je nu bestelt, rijd je nog voor de zomer in een gloednieuwe KONA Electric!

Ontdek de KONA Electric

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen