iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Tot wel 50 km volledig elektrisch rijden in de nieuwe Tucson Plug-in Hybrid

De nieuwe Hyundai Tucson die begin 2021 in de showroom verschijnt is een van de spannendste SUV’s ooit. In de eerste plaats valt hij op door zijn revolutionaire design, maar wist je dat hij onder de motorkap ook enorm veel verrassingen in petto heeft? De SUV komt namelijk met keuze uit verschillende nieuwe motoren en een van de meest in het oog springende is wel de geavanceerde plug-in hybride-aandrijflijn. Deze heeft een elektrische actieradius tot 50 km en dat is een van de grootste in zijn klasse.

De nieuwe Tucson Plug-in Hybrid wordt aangedreven door de toonaangevende 1,6-liter T-GDi Smartstream-motor. Deze krijgt assistentie van een 66,9 kW sterke elektromotor met een maximumkoppel van 304 Nm, gevoed door een 13,8 kWh lithium-polymeer batterij. Samen leveren de krachtbronnen een vermogen van 194,5 (265 pk) en 350 Nm aan maximumkoppel.

Alleen met de elektromotor

Net zoals bij alle hybride-auto’s rijdt de Tucson Plug-in Hybrid bij lage snelheden alleen met de elektromotor. Het is ook mogelijk enkel puur elektrisch te rijden door de betreffende rijmodus te kiezen over een afstand tot aan 50 kilometer (WLTP, voorlopige waarde*). De Tucson Plug-in Hybrid is voorzien van een 7,2 kW lader waarmee hij is op te laden aan openbare laadstations en een wallbox thuis.

Omdat de batterij slim geplaatst is in de bodemplaat, biedt de Tucson Plug-in Hybrid een ruim interieur. De inzittenden achterin hebben een royale beenruimte van 955 mm. De bagageruimte van de nieuwe Tucson Plug-in Hybrid is zelfs nog groter dan die van de vorige generatie Tucson met 558 liter (+9 procent). Bij een neergeklapte achterbank neemt het volume toe naar 1.737 liter (+15 procent).

Ontdek de nieuwe Tucson

Terrain Mode-keuzeschakelaar

De standaard vierwielaandrijving (4WD) is uitgerust met Hyundai HTRAC-technologie en een Terrain Mode-keuzeschakelaar. HTRAC is in staat om de aandrijfkracht te verdelen tussen de voor- en achterwielen afhankelijk van de grip en de rijomstandigheden. Met Terrain Mode kan de bestuurder zelf kracht, koppel en remwerking aanpassen op de wegcondities.

De nieuwe Tucson telt het grootste aanbod geëlektrificeerde aandrijflijnen in de klasse van de SUV’s. Andere geëlektrificeerde SUV’s van Hyundai zijn onder meer de volledig elektrische en de hybride-versies van de KONA, de waterstof-elektrisch aangedreven NEXO en de Santa Fe met hybride en plug-in hybride-technieken.

Leverbaar vanaf voorjaar 2021

Door elektrificatie toe te passen op zijn allernieuwste modellen, verstevigt Hyundai zijn positie als autofabrikant met het meest gevarieerde aanbod geëlektrificeerde aandrijflijnen. De volledig nieuwe Hyundai Tucson Plug-in Hybrid is leverbaar vanaf voorjaar 2021.

* Definitieve homologatie-cijfers bekend bij start verkoop.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen