iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Dit is de best verkochte SUV in Europa

Zeg je SUV, dan zeg je TUCSON. Al sinds 2004 bepaalt hij het straatbeeld en nu mag de TUCSON zich ook nog eens de bestverkochte compacte SUV van Europa in 2022 noemen. Met 150.803 in Europa geregistreerde exemplaren was het vorig jaar de populairste auto in de klasse van de middelgrote SUV’s. Wereldwijd zijn er sinds het debuut van de TUCSON in 2004 maar liefst 7 miljoen van verkocht, waarvan 1,4 miljoen in Europa.

In Nederland is de TUCSON eveneens ongekend populair. In 2022 was het de op een na best verkochte SUV in zijn klasse. Hij ontving talrijke onderscheidingen, berijders beoordelen hun TUCSON met maar liefst een 9,4 en ook de autopers prijst zijn kwaliteiten. Kortom, in de klasse van de middelgrote SUV’s is de TUCSON is bekroond, beloond en geroemd.

Een echte Europese SUV

De Hyundai TUCSON is een echte Europese SUV. Hij is ontworpen in ons designcenter in het Duitse Rüsselsheim en hij wordt gemaakt in onze hypermoderne fabriek in Nošovice. Elke dag rollen hier maar liefst duizend exemplaren van de TUCSON van de band. Daarmee is de populaire SUV goed voor meer dan 30 procent van de totale productie in onze Tsjechische fabriek.

Een revolutionaire auto

Daarnaast is de Hyundai TUCSON een revolutionaire auto: vanwege zijn flamboyante design en slimme technologieën, maar ook door de grote keuze aan geëlektrificeerde aandrijflijnen. De TUCSON is er als hybride- en plug-in hybride, maar je kunt ook kiezen voor een aandrijflijn met 48-volt mild hybrid-technologie. En dan is er ook nog een supersportieve N Line-uitvoering van de SUV.

 

 

De Hyundai TUCSON Hybrid.

TUCSON Hybrid

De Hyundai TUCSON Hybrid heeft behalve een zuinige benzinemotor óók een krachtige elektromotor en een batterij. Dat zorgt er samen voor dat je nóg verder komt op een liter benzine.

Ontdek de TUCSON Hybrid

De Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid.

TUCSON Plug-in Hybrid

Met een druk op de knop schakel je in de Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid over naar de EV-modus voor puur elektrisch rijden. Zodra de batterij leeg is, neemt de benzinemotor het over.

Ontdek de TUCSON Plug-Hybrid

De Hyundai TUCSON Mild Hybrid.

TUCSON Mild Hybrid

Het 48-volt mild hybrid-systeem in de Hyundai TUCSON met benzinemotor zorgt voor een zuinig brandstofverbruik en verlaagt de uitstoot. Deze technologie biedt vooral in stadsverkeer veel voordeel.

Ontdek de TUCSON Mild Hybrid

De Hyundai TUCSON N Line.

TUCSON N Line

Deze supersportieve versie van de stoere SUV onderscheidt zich door tal van spectaculaire designdetails die geïnspireerd zijn op het high-performance N-label van Hyundai.

Ontdek de TUCSON N Line

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen