iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai TUCSON vs. Peugeot 3008: waarom nieuw beter is

De klasse van de compacte SUV’s telt momenteel eigenlijk maar één echt gloednieuw model: de Hyundai TUCSON. Al zijn concurrenten lopen alweer enige jaren mee of zijn onlangs gefacelift. Maar betekent nieuw ook meteen beter? Uiteraard, zijn wij geneigd te zeggen, maar om elke schijn van partijdigheid weg te nemen wenden wij ons graag tot een wat neutralere instantie, in dit geval de ANWB. Bekijk hieronder de dubbeltest die zij maakten tussen de nieuwe TUCSON Hybrid en de bijgepunte Peugeot 3008.

Ook met stekker: TUCSON Plug-in Hybrid

De nieuwe Hyundai TUCSON is er behalve als Mild Hybrid en Hybrid ook als Plug-in Hybrid. Deze krachtige SUV is op te laden aan een stopcontact en heeft een elektrische actieradius tot wel 50 km (volgens WLTP). Daarmee behoort de TUCSON Plug-in Hybrid tot de absolute top in zijn klasse.

De 1,6-liter T-GDi Smartstream-motor in de TUCSON Plug-in Hybrid krijgt assistentie van een 66,9 kW sterke elektromotor met een maximumkoppel van 304 Nm, gevoed door een 13,8 kWh lithium-polymeer batterij. Samen leveren ze een vermogen van 194,5 (265 pk) en 350 Nm aan maximumkoppel.Ontdek de Tucson Plug-in Hybrid

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen