iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Deelauto’s als opslag van duurzame energie

Rijden op zonkracht, wie wil dat nou niet? Het is hartstikke schoon, supervoordelig en zonne-energie raakt – in tegenstelling tot fossiele brandstoffen – nooit op. We Drive Solar maakt daar slim gebruik van door elektrische deelauto’s beschikbaar te stellen die rijden op stroom opgewekt uit zonne-energie. Of nog een stapje verder: door elektrische deelauto’s te gebruiken als opslag van duurzame energie in nieuwbouwwijken met veel zonnepanelen. En Hyundai gaat ze daarbij helpen.

Het idee erachter is heel simpel: met de autobatterij als lokale opslag wordt duurzaam opgewekte energie ook beschikbaar op momenten dat de zon niet schijnt en/of de wind niet waait. Zo kun je de grote hoeveelheid energie afkomstig van zonnepanelen op nieuwbouwwoningen ook ’s avonds gebruiken. Dit levert direct financiële en duurzaamheidswinst op voor de woningen.

Maximale duurzaamheidsopbrengst bij woningbouw

Met hun strategische samenwerking brengen Hyundai en We Drive Solar een unieke propositie naar projectontwikkelaars en vastgoedbeleggers om maximale duurzaamheidsopbrengst te realiseren bij woningbouw. Het mobiliteitsaanbod van We Drive Solar realiseert een autoluwe, leefbare woonomgeving én levert een maximaal rendement van lokale energieopwekking door inzet van de autobatterij voor balancering van duurzame energie.

Door zonnepanelen, laadpalen en deelauto’s optimaal te laten samenwerken, bouwt We Drive Solar het energiesysteem van de toekomst. We Drive Solar wil hiermee de transitie naar een 100 % duurzaam energiesysteem versnellen en dat sluit naadloos aan op de duurzame mobiliteitsoplossingen die Hyundai realiseert. Zo focust de op vier na grootste autofabrikant ter wereld zich al sinds 1990 op elektrificatie van zijn gamma en inmiddels is Hyundai wereldwijd toonaangevend met zijn ecovriendelijke modellen.Ontdek onze elektrisch modellen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen