iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Volle bak door met opruimen van visnetten

Moet je je eens voorstellen: 78 ton afval! Dat zijn onvoorstelbaar veel visnetten die Healthy Seas dit jaar met hulp van Hyundai uit zee heeft gevist. En er zwerft nog veel meer rotzooi in de zeeën en oceanen, dus valt er – helaas – nog een hoop werk te verrichten voor de Nederlandse natuurbeschermingsorganisatie. Maar deze fantastische club vrijwilligers doet dat graag. Benieuwd naar hun activiteiten? Bekijk onderstaande video:

580 ton aan spooknetten per jaar

Gelukkig gaan Hyundai en Healthy Seas nog wel even door met hun samenwerking en dat betekent dat volle bak doorgegaan kan worden met het opruimen en recyclen van achtergelaten visnetten. Elk jaar blijft ruim 580 ton van deze spooknetten achter in de zeeën en oceanen. Die vervuilen niet alleen de zee, maar veroorzaken ook veel dierenleed. Vissen, krabben, schildpadden, zeehonden en dolfijnen raken erin verstrikt en sterven daardoor een langzame dood.

Schoner milieu en duurzamere toekomst

Hyundai maakt zich sterk voor een schoner milieu en een duurzamere toekomst voor volgende generaties. Daarom sloeg het in april van dit jaar de handen ineen met Healthy Seas. ‘We voelen ons verantwoordelijk voor de natuur en dan met name de onderwaterwereld’, aldus Michael Cole, President en CEO van Hyundai Motor Europe. ‘Het is buitengewoon wat we tot nu toe samen met Healthy Seas hebben kunnen bereiken en we kijken ernaar uit onze samenwerking verder uit te breiden.’

Verwerking tot ECONYL-garen

Met verzamelpunten in havens stimuleert Healthy Seas vissers om hun afgedankte netten op te ruimen. De door Healthy Seas uit zee gehaalde visnetten en de afgedankte netten uit de visserijsector worden door het bedrijf Aquafil verwerkt tot ECONYL-garen waarmee nieuwe, ecologische producten kunnen worden gemaakt zoals badkleding, ondergoed en tapijten. Ook de vloermatten in volledig elektrische IONIQ 5 van Hyundai zijn gemaakt van ECONYL.

Educatieve programma’s op scholen

Naast het opruimen en recyclen van afgedankte visnetten organiseert Healthy Seas educatieve programma’s op scholen om kinderen te leren hoe belangrijk het is om de zeeën en oceanen schoon te houden. De organisatie brengt jongere generaties op de hoogte van de negatieve effecten die vervuiling kan hebben op het leven in zee – en voor de mens. Meer weten over de samenwerking tussen Hyundai en Healthy Seas?Meer over Healthy Seas

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen