iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

IONIQ Electric: de klapschaats onder de elektrische auto’s

Er zijn talloze manieren om de Elfstedentocht te doen. Op de schaats, op de surfplank en zelfs zwemmend. Auto Review besloot de Tocht der Tochten volledig elektrisch af te leggen. Het automagazine koos daarvoor de Hyundai IONIQ Electric, volgens redacteur Bart Smakman de ‘klapschaats onder de elektrische auto’s’. Het werd een zeer smakelijk artikel. Wij selecteerden een paar mooie quotes.

De Koninklijke Vereniging adviseert om twee uur voor de start een pastamaaltijd (of andere koolhydraten) te eten. Mijn voorbereidingen bestaan uit een kopje koffie en de Bluelink-app van Hyundai. Daarmee geef ik de IONIQ Electric een kwartier voor vertrek de opdracht om de cabine op te warmen tot 21 graden. De thermo-onderkleding blijft in de kast liggen.

Hindeloopen heeft geen openbare laadpalen. Niet dat de IONIQ Electric een laadpauze nodig heeft, want het grotere accupakket bezorgt het onlangs vernieuwde model een opgegeven actieradius van 311 kilometer. Daarmee kun je de Elfstedentocht in een adem uitrijden.

Met de Hyundai IONIQ Electric kun je de Elfstedentocht in een adem uitrijden.

Met een elektrische auto ga je denken in ‘ABC’: Always Be Charging (altijd opladen). De nieuwe IONIQ heeft een iets krachtiger boordlader dan zijn voorganger, waardoor hij meer koek-en-zopie uit een openbare laadpaal nuttigt. Dus heeft het zin om in te pluggen als je boodschappen doet of de kapper bezoekt.

De IONIQ Electric doorkruist Friesland met een gemiddeld verbruik van 15 kWh/100 km. Dat betekent 1,3 Elfstedentocht of 255 kilometer op een acculading.

Het hele artikel lees je in Auto Review nummer 3.

De Hyundai IONIQ Electric rijdt met een kilowattuur elektriciteit verder dan al zijn concurrenten.

Is elektrisch rijden iets voor jou?

Wil jij weten hoe het is om elektrisch te rijden, in de IONIQ Electric of de KONA Electric? Wij nodigen je graag uit voor een gratis proefrit. Beide elektrische modellen zijn superstil, accelereren is indrukwekkend en schakelen gaat helemaal automatisch. En met de handige Bluelink-app kun je op afstand via je smartphone zien hoe vol de batterij is. Kom de IONIQ Electric of KONA Electric snel zelf uitproberen.

Maak een gratis proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen