iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Autopers voelt nieuwe Hyundai KONA aan de tand

De komst van de Hyundai KONA naar Nederland komt steeds dichterbij. In november verwachten we de nieuwe SUV in de showroom. Voor het zover is geven we eerst de autopers de gelegenheid de Hyundai KONA uitgebreid aan de tand te voelen, zodat jij alvast aan de hand van testverslagen, recensies, analyses en video’s nog meer te weten kunt komen over deze auto. AutoWeek kroop alvast achter het stuur van de Hyundai KONA. Een samenvatting:

Hij straalt echt uit dat hij lol wil trappen. De dubbele koplampen springen direct in het oog, net als de stoer ogende zwarte wielkastranden, die optisch doorlopen in de bumpers.

Dankzij het handzame formaat kun je er ook in de stad goed mee uit de voeten en bij de vormgeving van het interieur is duidelijk alles in het werk gesteld om zo veel mogelijk functionaliteit te bieden.

De voorstoelen ondersteunen het lichaam goed en er is meer ruimte dan je op grond van de compacte buitenmaten verwacht.

Op de bagageruimte valt echter niets te aan te merken, want die heeft een inhoud van 361 tot 1.143 liter.

De viercilinder turbomotor heeft weinig moeite met de 1,4 ton zware Kona. Hij maakt een levendige indruk tijdens het accelereren en klinkt alsof hij er zin in heeft.

Het rap uitdijende segment van kleine SUV's is weer een bijzondere creatie rijker. De Kona is een ware eyecatcher met zijn coupé-achtige vorm en kunststof beschermdelen rondom.

De volledige test is te lezen in AutoWeek nr. 28.

Gratis digitale nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond de nieuwe Hyundai KONA? Meld je dan nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.

Meld je nu aan

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen