iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Een grijze Hyundai saai? Integendeel!

‘Met een witte blijf je zitten’, waarschuwde men vroeger wanneer je een nieuwe auto ging kopen. Dat is tegenwoordig wel anders, want van alle in 2021 in Europa verkochte personenauto’s was maar liefst een kwart wit. Daarmee staat deze kleur op plek 2 op de lijst van populairste autokleuren. Benieuwd naar de meest voorkomende kleur op het Europese wegennet? Het zal je waarschijnlijk niet verbazen: grijs! En eerlijk gezegd staat die kleur onze Hyundai’s ook wel heel erg goed.

Maar liefst 27 procent van de in 2021 in Europa nieuw verkochte auto’s was grijs, zo blijkt uit onderzoek van lakproducent Axalta. Dat is 2 procent meer dan in het jaar ervoor. De kleur is verkrijgbaar in alle denkbare tinten, zo’n stuk of vijftig, en dat zorgt weer voor de nodige variatie in het Europese wagenpark. Alleen al bij Hyundai is er voldoende keuze. Wat dacht je van Amazon Grey, Galactic Grey, Cyber Grey, Knight Grey en Aurora Grey?

Een grijze IONIQ 5: een brede doelgroep associeert deze kleur met stijl en luxe.

Grijs staat voor stijl en luxe

De vrolijke, bonte kleuren uit de jaren zestig en zeventig zijn – helaas? – passé. Volgens Axalta zijn de populairste autokleuren nu grijs, wit en zwart. 80 procent van alle auto’s in Europa heeft een van deze kleuren. Een van de redenen is dat een brede doelgroep deze kleuren associeert met stijl en luxe. Uiteraard speelt ook de restwaarde een rol en daarnaast is een trendy kleur niet bepaald tijdloos; je loopt het risico er snel op uitgekeken te raken.

Benieuwd hoe jóuw Hyundai aan zijn kleur komt? Dat gebeurt helemaal automatisch in onze hypermoderne fabrieken. Voor het spuiten van de carrosserieën worden gebruikgemaakt van lakken op waterbasis. Uiteraard doen we dat om onze auto’s zo duurzaam mogelijk te produceren. In onderstaande video zie je hoe het productieproces – en dus ook het aanbrengen van de lak – van de volledig elektrische IONIQ 5 eruitziet.

Hoe ziet jouw droom-Hyundai eruit?

Wat is jouw favoriete Hyundai? En welke kleur moet hij hebben? Met de car configurator op hyundai.nl stel je in een handomdraai online jouw droom-Hyundai samen.Stel jouw droom-Hyundai samen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen