iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Onderzoek WhatCar wijst uit: TUCSON is 100 procent betrouwbaar

De best verkochte SUV van Europa word je niet zomaar. Daar gaat een lang traject aan vooraf. Om zijn stoere looks, slimme technologieën en enorme keuze aan (geëlektrificeerde) aandrijflijnen werd de TUCSON al veelvuldig geroemd en nu blijkt hij ook nog eens super-solide. Dat wisten wij bij Hyundai natuurlijk al, maar het wordt nog maar eens bevestigd door de Engelse consumentenorganisatie WhatCar.

In het jaarlijkse betrouwbaarheidsonderzoek van WhatCar scoren vier modellen 100 procent als het gaat om de betrouwbaarheid. De Hyundai TUCSON is er daar een van. In het onderzoek zijn uitsluitend auto’s tot vijf jaar oud meegenomen.

Volgens de consumentenorganisatie WhatCar is de Hyundai TUCSON 100 procent betrouwbaar.

Onderzoek onder 24.927 auto-eigenaren

In totaal werden de ervaringen van 24.927 Britse auto-eigenaren gemonitord. Zij moesten aangeven wat de reparatie van hun auto kostte en hoe lang ze hun auto moesten missen. Op basis van deze twee factoren kreeg de auto een score.

De betrouwbaarheid wordt weergegeven in percentages. De auto met de hoogste percentage is het betrouwbaarste. Vier modellen ontvingen geen enkele klacht van de 24.927 Britse eigenaren. Dat zijn de auto’s met een score 100 procent in de lijst.

De Hyundai TUCSON heeft een naam hoog te houden. Hij was er aan het begin van dit millennium – samen met zijn grotere broer Hyundai SANTA FE – verantwoordelijk voor dat Hyundai definitief als wereldmerk op de kaart werd gezet.

De TUCSON is wereldwijd de best verkochte SUV van Hyundai en ook in Europa ongekend populair.

Wereldwijd de best verkochte SUV van Hyundai

De TUCSON werd gelanceerd in 2004 en is alweer toe aan de vierde generatie. Het is wereldwijd de best verkochte SUV van Hyundai en ook in Europa ongekend populair. Van de ruim zeven miljoen verkochte exemplaren over de hele wereld, werden er 1,7 miljoen in Europa verkocht.

Met het winnen van de verkiezing Trekauto van het Jaar 2021 bewees de TUCSON ook als caravantrekker de beste keus te zijn. Als trekauto maakt hij vooral indruk met zijn goede weggedrag en sterke hybride-aandrijflijn.

De Hyundai TUCSON heeft grote keuze aan geëlektrificeerde aandrijflijnen. De TUCSON is er als hybride- en plug-in hybride, maar je kunt ook kiezen voor een aandrijflijn met 48-volt mild hybrid-technologie. Wat is jouw favoriete Hyundai TUCSON?
Kies jouw favoriete TUCSON

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen