iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai i20, i30 en Tucson maken indruk in Duits kwaliteitsonderzoek

Zelf roepen dat onze modellen kwalitatief hoogwaardig zijn, is niet zo heel sterk. Maar als een onafhankelijk onderzoekersbureau als J.D. Power en het Duitse automagazine AUTO TEST zeggen dat onze i20, i30 en Tucson zeer betrouwbaar en goed zijn, dan kunnen wij daar weinig tegen inbrengen, toch?

Vehicle Dependability Study
De Hyundai i20, i30 en Tucson halen allemaal topscores in de Vehicle Dependability Study 2017 van het gerespecteerde, onafhankelijke onderzoeksbureau J.D. Power en automagazine AUTO TEST 2017. De Hyundai i20 Blue 1.0 T-GDI is de winnaar als het gaat om prijs/prestaties in de compacte klasse, terwijl de Hyundai Tucson 1.7 CRDi 2WD alle concurrenten in de SUV-klasse verslaat. En de Hyundai i30 gaat er met de gouden klanttevredenheidstrofee vandoor. En ja, daar zijn we natuurlijk heel trots op, want dat is wat we juist willen bereiken. Tevredenheid onder onze klanten.

14.000 autobezitters
De Vehicle Dependability Study, uitgevoerd door J.D. Power en AUTO TEST, vindt ieder jaar in Duitsland plaats. In 2017 namen 14.000 autobezitters deel aan de studie, waarbij in totaal 71 verschillende modellen van 24 automerken zijn onderzocht op de aspecten Quality / Dependability, Attractiveness en Running Costs. Alle ingestuurde antwoorden resulteerden in een ranking, waarbij het merk of model met het kleinste aantal storingen de winnaar is. Al vanaf 2008 worden de resultaten van de klanttevredenheidsonderzoeken gepubliceerd in het Duitse automagazine AUTO TEST.

Mensen werden ondervraagd over hun auto’s die ze op z’n minst twee jaar rijden. Aangezien de nieuwe i30 pas sinds 2017 op de markt is, gaat het in dit onderzoek dus over de vorige generatie Hyundai i30.

Hyundai i20
De Hyundai i20 1.0 T-GDI maakte de meeste indruk in de compacte klasse dankzij zijn harmonieuze proporties, grote stoelen en ruimte. Volgens de jury is dat uitzonderlijk in het B-segment. Ook een lage prijs is belangrijk en daarom is de i20, aangedreven door de fijne driecilinder turbomotor, de winnaar op het gebied van prijs én prestaties. 

Hyundai Tucson
De Hyundai Tucson 1.7 CRDi 2WD is volgens het juryrapport een fijne SUV met krachtige 115 pk sterke dieselmotor. Lage onderhoudskosten, lage verzekeringspremies en een lage aanschafprijs zijn sterke punten van de Tucson. Ook de intuïtieve bediening en het ruimtelijke interieur hebben indruk gemaakt op de jury. 

Hyundai i30
Tot slot nog de Hyundai i30 die in de Vehicle Dependability Study de meeste tevredenheid onder klanten scoort. De vorige generatie Hyundai i30 – geïntroduceerd in 2012 - won met overtuiging en liet concurrenten ver achter zich. Juryleden vonden de Hyundai i30 vooral heel erg betrouwbaar en dat misschien wel het belangrijkste van een auto. De belangrijkste boodschap volgens de jury: bij Hyundai ben je aan het juiste adres voor een betrouwbare auto.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen