iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Onderzoek toont aan: Hyundai is het betrouwbaarste automerk

Onlangs zijn de resultaten van de Britse betrouwbaarheidsstudie van J.D. Power gepresenteerd. En wat blijkt? De massamerken scoren het hoogst, met Hyundai op nummer één!

Ieder jaar publiceert J.D. Power pechstatistieken. Voor het vierde jaar op rij heeft het gerenommeerde onderzoeksbureau onderzoek gedaan in het Verenigd Koninkrijk, onder 13.536 eigenaren van auto's die tussen februari 2015 en februari 2017 voor het eerst op naam zijn gezet. Alle problemen in het tweede en derde jaar dat zij in de auto reden, werden genoteerd. En wat bleek? Van de merken waarover de minste problemen werden gerapporteerd zijn de eerste twaalf massamerken. Hyundai staat daarbij bovenaan, gevolgd door Suzuki en – op enige afstand – Kia. Het eerste premiummerk staat pas op plek 13!

Per segment

J.D. Power maakte ook een lijst van de betrouwbaarheid per segment. In de categorie stadsauto's komt de Hyundai i10 hier als winnaar uit de bus, in de categorie compacte auto's krijgt de Hyundai i20 een mooie tweede plek. Bij de compacte middenklassers is de Hyundai i30 de op twee na betrouwbaarste keuze, en bij de middelgrote SUV's komt de Tucson op de tweede plek.

Amerikaanse onderzoeksresultaten

Vorige maand werden de resultaten van het Amerikaanse kwaliteitsonderzoek van J.D. Power gepresenteerd. Ook daar werd Hyundai positief beoordeeld: Hyundai eindigde uiteindelijk als derde en volgde concerngenoot Kia op. De eerste plek ging naar Genesis, het luxemerk van Hyundai. In datzelfde onderzoek werd de Hyundai Tucson tot betrouwbaarste compacte SUV verkozen, en eindigde Santa Fe als tweede in de categorie midsize SUV's.

Hyundai 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking

Wie de beste kwaliteit levert, kan ook de beste garantie bieden. Niet voor niets heeft Hyundai het meest uitgebreide garantiesysteem in de autowereld. Alle nieuwe modellen van Hyundai worden geleverd met de unieke 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking. Meer weten?

Ontdek onze unieke garantie

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen