iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Dit vindt Mannennieuws de beste elektrische auto

Wat is de beste elektrische auto? Misschien niet direct een vraag die je op Mannennieuws.nl – er gaat niks boven een brullende motor – zou verwachten. Maar elektrisch rijden wordt nu eenmaal steeds populairder en daarom ging ook deze blog op onderzoek uit. We verklappen je alvast dit: de razend populaire Hyundai KONA Electric 64 kWh valt in de prijzen.

Mannennieuws baseert zich op een onderzoek van Mountox. Dit online platform voor elektrische auto’s onderzocht per categorie wat de beste elektrische auto is. Dat de KONA Electric in de categorie Beste topsnelheid niet heel erg hoog scoort, zal je niet verbazen. Die eer ging – met 400 km/u (!) – naar de Tesla Roadster 2.0. Uitblinken deed de KONA Electric wél in de categorie Beste prijs-actieradius. Daar liet hij alle concurrenten zijn hielen zien.

De Hyundai KONA Electric is volgens de blog Mannennieuws.nl de beste elektrische auto in de categorie Beste prijs-actieradius.

‘KONA Electric is de allerbeste koop’

Dit schrijft de blog Mannennieuws over de volledig elektrische Hyundai KONA Electric:

'Een goede elektrische auto moet natuurlijk betaalbaar zijn, maar ook lang kunnen rijden. Op basis van prijs-actieradius is de Hyundai KONA Electric de allerbeste koop. Voor dit model betaal je ongeveer 96 euro per kilometer actieradius, want je kan 405 km rijden op een volle accu. Andere auto’s komen bijvoorbeeld op 200 of 400 euro uit.'

Keuze uit twee batterijpakketten

Voor een scherp geprijsde elektrische auto met een riante actieradius moet je dus bij de KONA Electric zijn. Deze compacte SUV met 64 kWh-batterijpakket heeft volgens de strenge WLTP-meetmethode een rijbereik tot maar liefst 484 km. Dat is van Utrecht helemaal tot Parijs. Voor automobilisten die prima uit de voeten kunnen met een range tot 305 km (volgens WLTP) is er de KONA Electric met 39 kWh-batterijpakket.


Ontdek de KONA Electric

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen