iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Good Design Award voor concept car SEVEN

Kijk jij ook zo uit naar de IONIQ 7? Na de succesvolle IONIQ 5 en IONIQ 6 wordt dit het volgende meesterstuk van Hyundai’s exclusieve label voor elektrische auto’s en afgaande op het studiemodel waar de IONIQ 7 zijn genen aan ontleent – SEVEN – kunnen we opnieuw spreken van een pareltje. Dat vond ook de jury van de Good Design Awards die SEVEN beloonde met een van zijn prestigieuze onderscheidingen.

Waar de IONIQ 5 opvalt door zijn hoekige vormen en de IONIQ 6 juist door zijn ultra-slanke postuur, wordt de IONIQ 7 een auto met forse SUV-afmetingen. SEVEN geeft alvast een inzichtje in het design van de IONIQ 7. De spraakmakende concept car heeft een zeer futuristische uiterlijk en het interieur met veelal duurzame materialen oogt als een lounge-achtige belevingsruimte zoals we ook al kennen van de batterij-elektrische IONIQ 5.

De concept car SEVEN van Hyundai geeft een inzichtje in het design van de IONIQ 7.

Ultrasnelladen met 800V

Net als de IONIQ 5 en IONIQ 6 staat SEVEN op het Electric-Global Modular Platform (E-GMP) van Hyundai, wat onder meer ultrasnelladen met 800V mogelijk maakt. Met de 350 kW-lader kan SEVEN het accupakket van 10 naar 80 procent laden in slechts 20 minuten. Het studiemodel is ontwikkeld voor een actieradius tot aan circa 485 km. De lange wielbasis en vlakke vloer maken de weg vrij voor een nog slimmere benutting van ruimte en een andere vormgeving.

SEVEN toont ook hoe Hyundai autonoom rijden in de toekomst ziet. De uittrekbare stuurknuppel in de leuning van de bestuurdersstoel verdwijnt als deze niet nodig is. Omdat dan ook de besturingselementen niet nodig zijn, is het dashboard volledig vlak met geïntegreerde beeldschermen. Voorin zijn de twee fauteuil-achtige stoelen draaibaar en achterin bevindt zich een hoekbank, een chaise longue. Als de Smart Hub en de voorstoelen samen met de chaise longue in een zitgroep zijn opgesteld, ontstaat in SEVEN een huiselijke sfeer voor de inzittenden.

Het interieur van de concept car SEVEN van Hyundai oogt als een lounge-achtige belevingsruimte.

Al sinds 1950 Good Design Awards

De Good Design Award is een van de meest begeerde designprijzen ter wereld. Het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design reikt deze onderscheidingen al sinds 1950 uit aan bijzonder product- en grafisch ontwerp. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van bedrijven, internationale diplomaten en professionals uit de design- en kunstwereld. Bij hun keuze kijken zij vooral naar innovatie, vorm, materiaal, constructie, concept, functie, nut en esthetische indruk van de producten.

SEVEN weerspiegelt de toekomstige designrichting en technologische vooruitgang van Hyundai. Wat we van SEVEN allemaal terug gaan zien in de IONIQ 7? Dat lees je op deze website. Of meld je aan voor de speciale IONIQ 7-nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen