iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Zo klinkt de nieuwe sportauto i20 N

We kondigden het al aan: ook de i20 krijgt een high-performance-versie. Na de i30 N en de i30 Fastback N is dit de derde hot hatch onder de vlag van ons ultra-sportieve N-label. En we kunnen je verzekeren: deze sportauto gaat de tongen flink gaat losmaken. De foto’s geven een aardige indruk van wat je kunt verwachten. En als toetje kunnen we je ook alvast laten horen hoe de i20 N klinkt. Klik op de afbeelding hieronder voor een geluidsfragment:

Afgeleid van rallyauto i20 WRC

Uiteraard is de i20 N afgeleid van de nieuwe i20 die vanaf eind oktober 2020 bij jouw Hyundai-dealer in de showroom staat. Zijn sportieve genen dankt de i20 N aan een andere i20, namelijk de i20 WRC. Met deze rallyauto neemt Hyundai al jaren succesvol deel aan het WK Rally. Net als de i30 N en i30 Fastback N is de i20 N een sportauto pur sang. Welke krachtbron er onder de motorkap ligt blijft nog even geheim, maar reken in ieder geval op flink wat paardenkrachten.

Remklauwen met N-logo

Aan de voorzijde zien we een grote luchtinlaat voor de koeling van de turbomotor en de remmen. De specifieke, matgrijs gespoten 18-inch velgen, de remklauwen met N-logo en de speciale dorpels accentueren zijn sportieve kwaliteiten.

Opvallende achterspoiler

De opvallende achterspoiler versterkt niet alleen zijn sportieve looks, maar verbetert vooral ook de aerodynamica. Zo biedt de i20 N op elk wegdek en onder alle weersomstandigheden optimaal rijplezier. Natuurlijk is ook de i20 N uitgevoerd in de voor het N-label kenmerkende kleur Performance Blue. Optioneel is er de kleur Phantom Black voor het dak. Daarnaast weerspiegelen de rode accenten op de carrosserie het sportieve DNA van de i20 N.

Houd me op de hoogte

Op de hoogte blijven van het nieuws rond de nieuwe i20 N? Houd dan deze website goed in de gaten! Of meld je aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.

Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen