iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Opnieuw Auto Bild Sports Cars Award voor i30 N

Het kan niet op met de Hyundai i30 N. Sinds zijn entree in 2017 ontving de high performance sportauto de ene na de andere onderscheiding en ook nu, kort voor het verschijnen van een gloednieuwe opvolger van de hot hatch, is hij nog steeds een van de meest geprezen sportauto’s ter wereld. Zodanig zelfs dat hij voor de tweede keer de Auto Bild Sports Cars Award kreeg uitgereikt.

De eerste keer dat de Hyundai i30 N de Auto Bild Sports Cars Award ontving was in 2018. Net als twee jaar geleden kreeg de i30 N de onderscheiding in de categorie ‘compacte modellen’. Vorig jaar was het eveneens raak voor het high performance-label N van Hyundai. Toen viel de Auto Bild Sports Cars Award in handen van de Hyundai i30 Fastback N.

Het was dit jaar de negentiende keer dat de uitreiking van de Auto Bild Sports Cars Awards plaatsvond. Aan de verkiezing deden in totaal 117 auto’s mee, verdeeld over vijf categorieën. De Hyundai i30 N nam het op tegen 11 andere sportauto's en kreeg 9,6 procent van de uitgebrachte stemmen, goed voor de overwinning in zijn categorie en een derde plaats overall.

De Hyundai i30 N ontving voor de tweede keer de Auto Bild Sports Cars Award.

Nieuwe i30 N nog beter

De prestigieuze onderscheiding van het Duitse automagazine Auto Bild Sportscars volgt kort na de uitreiking van de Sport Auto Awards waarbij de i30 N tot winnaar in de categorie ‘Productieauto’s tot 35.000 euro in de compacte klasse’ werd uitgeroepen. Maar liefst 66 procent van de lezers van het invloedrijke magazine Sport Auto kozen voor de i30 N.

Met zijn tweede Auto Bild Sports Cars Award onderstreept de Hyundai i30 N zijn populariteit onder fans van high-performance auto's. En het wordt alleen maar beter, want de opvolger van de i30 N belooft nog meer rijplezier op de weg en op het circuit door de toepassing van veel meer lichtgewicht materialen. Die zorgen ervoor dat de auto lichter en wendbaarder is en een betere wegligging heeft.

De nieuwe Hyundai i30 N belooft nog meer rijplezier op de weg en op het circuit.

Topsnelheid van 250 km/u

De Hyundai i30 N wordt aangedreven door een 2.0-liter turbomotor die gekoppeld is aan een handmatig te bedienen zesversnellingsbak (6MT) of een achttraps N DCT-transmissie met dubbele natte plaatkoppeling. In de standaarduitvoering heeft de i30 N met 6MT een vermogen van 184 kW (250 pk) en een maximumkoppel van 353 Nm.

Met het Performance Package heeft de motor een vermogen van 206 kW (280 pk) en een koppel van 392 Nm (resp. 5 pk en 39 Nm meer dan de vorige versie met Performance Package). Van beide uitvoeringen ligt de topsnelheid op 250 km/u. Met het Performance Package vergt de acceleratie van 0 naar 100 km/u slechts 5,9 seconden en dat is 0,2 seconden of 3 procent sneller dan de vorige versie.

Houd me op de hoogte

Op de hoogte blijven van het nieuws rond de vernieuwde sportauto Hyundai i30 N? Houd dan deze website goed in de gaten! Of meld je aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.

Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen