iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Vernieuwde i30 N: nog meer smullen geblazen

Smaken verschillen, maar de i30 N mag je gerust een van Hyundai’s allerlekkerste modellen noemen. Met zijn agressieve neus, grote luchtinlaten, zwarte zijskirts, stoere achterspoiler en twee grote uitlaatpijpen heeft de hot hatch menig autoliefhebber verleid. En laat nou uitgerekend deze high-performance auto binnenkort helemaal vernieuwd worden. Nog meer smullen geblazen dus!

Op de allereerste beelden zien we dat de vernieuwde i30 N een nog sportiever design krijgt, met agressief ogende voor- en achterbumpers, twee grote uitlaatpijpen, hertekende achterlichten en LED-koplampen met V-vormige dagrijverlichting.

De vernieuwde Hyundai i30 N krijgt een nog sportiever design, met o.a. een agressief ogende achterbumper en twee grote uitlaatpijpen.

19-inch gesmede lichtmetalen velgen

Ook staat hij gloednieuwe ‘sloffen’, namelijk 19-inch gesmede lichtmetalen velgen. Deze zijn lichter dan die van zijn voorganger, wat bijdraagt aan het lagere gewicht – en de dus nog betere rijkwaliteiten – van de high-performance auto.

Voor nog betere motorprestaties krijgt de vernieuwde i30 N een achtversnellingsbak met dubbele koppeling (N DCT) met speciale N Performance-schakelfuncties. De sportauto is de eerste Hyundai in Europa die hiermee wordt uitgerust.

Klaargestoomd op de Nürburgring

De vernieuwde Hyundai i30 N is ontwikkeld in het test- en ontwikkelingscentrum in Namyang (Zuid-Korea) en wordt klaargestoomd op de Nürburgring waar het Europese testcentrum van Hyundai gevestigd is.

De hot hatch is verder geperfectioneerd met de kennis en ervaring die Hyundai heeft opgedaan in onder meer het WK Rally, de TCR International Series, de Pirelli World Challenge en de 24-uursrace van de Nürburgring.

Houd me op de hoogte

Meer details over de vernieuwde Hyundai i30 N volgen de komende weken. Op de hoogte blijven? Houd dan deze website goed in de gaten! Of meld je aan voor de gratis digitale nieuwsbrief van Hyundai.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen