iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

i30 Fastback N is Sports Car of the Year 2019

Met zijn gespierde body en sierlijk aflopende daklijn is de Hyundai i30 Fastback N een bijzondere, stijlvolle verschijning in de klasse van de hot hatches. Dat is ook de lezers van het Duitse automagazine Auto Bild Sportscars opgevallen. Zij riepen de elegante vijfdeurscoupé uit tot Sports Car of the Year 2019. 

Het is niet voor het eerst dat een auto van het high-performance-label N van Hyundai in de prijzen valt bij de jaarlijkse verkiezingen van Auto Bild Sports Cars. Vorig jaar stemden de lezers van het toonaangevende magazine massaal op de Hyundai i30 N.

De Hyundai i30 Fastback N is uitgeroepen tot Sports Car of the Year 2019.

Unieke prestatie Hyundai i30 N

De sportieve hatchback Hyundai i30 N eindigde in 2018 als winnaar in de categorie ‘compacte modellen’. Een unieke prestatie, want in het exclusieve wereldje van de snelle hot hatches maken doorgaans sportauto’s van andere merken de dienst uit.

In dezelfde categorie ging de winst nu naar de i30 Fastback N. De bloedsnelle vijfdeurscoupé, die net als de i30 N wordt aangedreven door een 275 pk sterke 2.0-liter turbomotor (maximumkoppel van 353 Nm), liet maar liefst 13 concurrenten zijn hielen zien.

De Hyundai i30 Fastback N wordt aangedreven door een 275 pk sterke 2.0-liter turbomotor.

Probeer de i30 Fastback N zélf uit

De Hyundai i30 Fastback N is een supersportieve auto die je blijft verbazen, zowel op het circuit als in druk verkeer op weg naar je werk. Nieuwsgierig geworden naar de Hyundai i30 Fastback N? Ontdek hem op deze speciale pagina. Of kom hem uitproberen bij de dealer.

Maak een gratis proefrit

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen