iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai nu ook met elektrische auto op het circuit

Na de Formule E – de elektrische versie van de ‘gewone’ Formule 1 – komt er dit jaar ook een toerwagenkampioenschap met elektrische auto’s, de PURE ETCR Series. En aangezien Hyundai toonaangevend is met elektrische auto’s – denk aan de KONA Electric, de IONIQ Electric en binnenkort de IONIQ 5 – zal het je niet verbazen dat Hyundai straks ook met een elektrische raceauto aan deze titelstrijd gaat deelnemen.

De elektrische raceauto Hyundai Veloster N ETCR.

Voorop met elektrisch rijden

Hyundai loopt wereldwijd voorop op het gebied van hybride-, plug-in hybride- en volledig elektrische aandrijflijnen en brandstofceltechnologie. De ervaring en kennis die Hyundai vanaf dit jaar in het ETCR-kampioenschap gaat opdoen, wil het gebruiken voor het verder verfijnen van zijn geëlektrificeerde modellengamma.

Het nieuwe PURE ETCR, waar Hyundai met de Veloster N ETCR aan zal deelnemen, is een kampioenschap voor volledig elektrische sportauto’s. Deelname aan de racerij is een nieuwe stap in de missie van Hyundai om autosport groener te maken en draagt bij aan de transitie naar volledig elektrische en emissievrije mobiliteit.

 


Lees ook:

Veloster N ETCR toont zijn elektrische spierballen


 

De elektrische raceauto Hyundai Veloster N ETCR.

Speciale waterstofgenerator

Maar dat is nog niet alles: om de autosport nog duurzamer en milieuvriendelijker te maken heeft Hyundai een speciale waterstofgenerator ontwikkeld. Deze Hyundai Generator zet groene waterstof om in elektriciteit, waarmee elektrische (race)auto’s zijn op te laden, zonder dat een oplaadstation aanwezig is.

De Hyundai Generator is opgebouwd uit twee brandstofcellen. De tanks van de generator worden gevuld met samengeperste waterstof. In de brandstofcellen wordt de waterstof samengebracht met zuurstof en de chemische reactie die daarop volgt levert elektriciteit op waarmee de batterijen van elektrische (race)auto’s worden opgeladen.

 


Lees ook:

VIDEO: zo klinkt onze elektrische raceauto


 

De elektrische raceauto Hyundai Veloster N ETCR.

Twee elektrische auto’s tegelijk opladen

Met de Hyundai Generator kun je twee elektrische auto’s tegelijkertijd opladen en hij is veel stiller dan de gebruikelijke dieselgeneratoren. Behalve in de racerij met elektrische auto’s kan de Hyundai Generator ook worden toegepast bij festivals, op bouwplaatsen en in crisis- en rampgebieden waar vaak dieselgeneratoren worden ingezet.

Elektrisch racen wordt in de toekomst een van de belangrijkste activiteiten van Hyundai Motorsport. Het is voor Hyundai ook een manier om nieuwe doelgroepen aan te spreken. Met de Veloster N ETCR laat Hyundai zien dat supersportieve elektrische auto’s geen onhaalbaar toekomstbeeld zijn maar al bijna realiteit.


Meer over elektrisch rijden

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen