iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai TUCSON is ANWB Trekauto van het Jaar 2021

De allerbeste auto om een (flinke) caravan of aanhanger te trekken? Dat is volgens ANWB Kamperen de Hyundai TUCSON 1.6 T-GDI Hybrid. In de finale van de verkiezing Trekauto van het Jaar 2021 was onze SUV zijn concurrenten op vrijwel alle fronten de baas. Volgens de jury van ANWB Kamperen maakt de Hyundai TUCSON vooral indruk met zijn sterke hybride-aandrijflijn, goede weggedrag en rijke uitrusting.

Feestelijke overhandiging van de trofee ANWB Trekauto van het Jaar 2021 aan Hyundai Motor Nederland.

Alleen hybride-aangedreven auto’s in finale

Jaarlijks kiest ANWB Kamperen de beste caravantrekker van Nederland. Uit een groot aantal nieuwkomers wees de jury na uitgebreid testen de Hyundai TUCSON 1.6 T-GDI Hybrid aan als winnaar. Het was voor het eerst dat alleen hybride-aangedreven auto’s – hybride, mild hybride en plug-in hybride – tot de finale waren doorgedrongen.

De Hyundai TUCSON Hybrid heeft een nieuwe 1,6-liter T-GDI Smartstream-benzinemotor, een 44,2 kW sterke elektromotor, een 1,49 kWh lithium-ion-polymeerbatterij en een zestrapsautomaat. De hybride-aandrijflijn schakelt naadloos over van de benzinemotor naar de elektromotor en terug – soms zijn beide ook tegelijk actief.

Ontdek de Hyundai TUCSON Hybrid

De Hyundai TUCSON 1.6 T-GDI Hybrid is door ANWB Kamperen uitgeroepen tot Trekauto van het Jaar 2021.

Stabiele combinatie en veilig weggedrag

Het gecombineerd vermogen van de Hyundai TUCSON 1.6 T-GDI Hybrid bedraagt 169 kW (230 pk), met een maximumkoppel van 350 Nm. Met zijn maximale aanhangwagengewicht van 1.650 kilogram en kogeldruk van 100 kg levert dat, in combinatie met een goede belading van de caravan, een stabiele combinatie en veilig weggedrag op.


Lees ook:

ANWB KampeerKampioen: ‘De Hyundai TUCSON is een zeer prettige trekauto’


Juryvoorzitter Ruud Wenting, kampeerspecialist bij ANWB KampeerKampioen, is enthousiast over de Hyundai TUCSON die het in de finale overtuigd won van de Ford Kuga 2.5 PHEV en de SEAT Leon 1.5 eTSI. ‘Alle finalisten hebben een ijzersterke indruk achtergelaten. Het totaalaanbod van de TUCSON bleek uiteindelijk het meest ideaal.’

De allerbeste auto om een (flinke) caravan of aanhanger te trekken? Dat is volgens ANWB Kamperen de Hyundai TUCSON 1.6 T-GDI Hybrid.

‘Grandioze prestaties met caravan aan de haak’

Hij vervolgt: ‘De zeer krachtige aandrijving, waarbij de verbrandingsmotor en elektromotor elkaar feilloos aanvullen en zelfs versterken, presteert grandioos onder alle rijomstandigheden met een caravan aan de haak. Daarnaast levert het camerasysteem dat de dode hoek in de gaten houdt een belangrijke bijdrage aan de veiligheid tijdens het rijden met de caravan. Prima comfort en een riante binnenruimte completeren de zeer positieve beoordeling van de Hyundai TUCSON als trekauto.’

De jury van de verkiezing Trekauto van het Jaar 2021 bestaat uit: Ruud Wenting (kampeerspecialist KampeerKampioen, voorzitter), Harm Zeven (autospecialist ANWB Experts), Frank Buma (ANWB Auto), Glenn Bronckers (Innovam), Patrick Verhoeven (Kampeerspecialist) en Paul Cnossen (medewerker ANWB KampeerKampioen, projectcoördinator).

De Hyundai TUCSON 1.6 T-GDI Hybrid is door ANWB Kamperen uitgeroepen tot Trekauto van het Jaar 2021.

TUCSON Plug-in Hybrid met 1.350 kg trekgewicht

Hyundai levert de nieuwe TUCSON met het grootste aanbod geëlektrificeerde aandrijflijnen in het SUV-segment. Hij is er behalve als Hybrid ook als Mild Hybrid en Plug-in Hybrid. Die laatste versie staat sinds kort ook in de showroom en is voorzien van een 7,2 kW-lader waarmee hij is op te laden aan openbare laadstations en een wallbox thuis. Zijn elektrische actieradius bedraagt tot wel 50 km (volgens WLTP). Dankzij zijn trekgewicht van 1.350 kg behoort ook de Hyundai TUCSON 1.6 T-GDI Plug-in Hybrid tot de beste caravantrekkers in zijn klasse.

Ontdek de Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen