iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Een auto starten met jouw vingerafdruk – het kan!

Met jouw vingerafdruk een auto starten? Hyundai is het allereerste automerk ter wereld die dat mogelijk maakt. Deze techniek debuteert namelijk begin 2019 in de nieuwe Hyundai Santa Fe. Behalve een auto starten kun je met de vingerafdrukscanner ook portieren ontgrendelen. Hoe handig is dat!

Behalve een auto starten kun je met de vingerafdrukscanner ook portieren ontgrendelen.

Maar deze technologie biedt nog meer voordelen. Zo kunnen ook enkele persoonlijke instellingen worden gekoppeld aan de vingerafdrukgegevens, zoals de positie van de bestuurdersstoel en de buitenspiegels die dan automatisch in de goede stand gezet worden.

Ontdek de Hyundai Santa Fe

Koppelen van persoonlijke instellingen

Hyundai wil deze techniek in de toekomst verder uitbreiden, zodat ook de temperatuur van de klimaatcontrole, de positie van het stuurwiel en allerlei andere persoonlijke instellingen aan een vingerafdruk kunnen worden gekoppeld.

De kans dat een andere vingerafdruk wordt herkend dan die van de bestuurder, is slechts 1 op 50.000.

Hyundai heeft ook veel aandacht besteed aan de betrouwbaarheid en beveiliging van de vingerafdrukscanner. Dankzij capacitieve herkenning, waarmee verschillen delen van de vingertop worden herkend, wordt vervalsing van vingerafdrukken optimaal tegengegaan.

Effectiever dan een conventionele autosleutel

De kans dat een andere vingerafdruk wordt herkend dan die van de bestuurder, is slechts 1 op 50.000. Daarmee is de vingerafdrukscanner vijf keer effectiever dan een conventionele autosleutel en slimme keyless-startsystemen. Bovendien wordt het systeem bij iedere vingerafdrukscan geüpdatet door het ‘Dynamic Update’-systeem om het herkenningspercentage te vergroten.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen