iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Met de SANTA FE naar Santa Fe. Welkom in het Wilde Westen!

Zoals de naam Hyundai BAYON is geïnspireerd op de eeuwenoude Franse stad Bayonne, zo dankt de Hyundai SANTA FE zijn naam aan Santa Fe, de hoofdstad van de Amerikaanse staat New Mexico. Welkom in het Wilde Westen!

Santa Fe heeft een lange en legendarische geschiedenis. Ondanks het bescheiden aantal inwoners – ongeveer 84.000 – is de stad een artistieke en culturele ontmoetingsplek voor kunstliefhebbers van over de hele wereld. Er is een enthousiaste kunstgemeenschap en de stad herbergt een van ’s werelds meest prestigieuze kunstmarkten. Santa Fe was ook de woonplaats van de internationaal bekende kunstschilderes Georgia O'Keeffe. Zij overleed in 1986. In Santa Fe vind je nog steeds het Georgia O'Keeffe Museum.

In een Hyundai SANTA FE naar Santa Fe.

Spaanse en Indiaanse invloeden

De onderscheidende en rijke mix van Spaanse en Indiaanse invloeden maken van Santa Fe een indrukwekkende reisbestemming. Santa Fe is gesticht in 1610 en een van de oudste steden van de Verenigde Staten. Het historische stadscentrum met zijn kronkelige straten biedt tal van toeristische attracties. Een trekpleister is de Spaanse koloniale missiekerk, de San Miguel-kapel. De oudste kerk van Amerika, gebouwd in de 17e eeuw, herbergt prachtige schilderijen en andere kunstwerken.

Breng vooral ook een bezoek aan het Palace of the Governors (Paleis van de Gouverneurs), een andere bezienswaardigheid in Santa Fe. Het historische gebouw wordt beschouwd als het oudste doorlopend bewoonde openbare gebouw in het land en is een iconisch symbool van de geschiedenis van New Mexico.

In een Hyundai SANTA FE naar Santa Fe.

2.134 meter boven de zeespiegel

Santa Fe ligt op een hoogte van 2.134 meter boven de zeespiegel in de uitlopers van het Sangre de Cristo-gebergte en is daarmee de hoogst gelegen hoofdstad van de VS. De huizen in de stad zijn veelal gebouwd in Pueblo Revival-stijl, een regionale architectuur die typisch is voor het zuidwesten van de Verenigde Staten en wordt gekenmerkt door muren die zijn gestuukt en geschilderd in aardetinten. De stijl ontwikkelde zich aan het begin van de 20ste eeuw en was vooral populair in de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw. Nog steeds wordt het veel gebruikt voor nieuwe gebouwen.

Indrukwekkend ook zijn de grote verschillen tussen de vier seizoenen: een koele winter, een droog en vrij kort voorjaar, een warme zomer en een kort en droog najaar. Tijdens die droge periode veranderen de regenwaterkanalen van Santa Fe in prachtige paden waarop wandelaars en mountainbikers hun hart kunnen ophalen. Bergen waarop ’s zomers veelvuldig wordt gewandeld veranderen ’s winters in prachtige skigebieden. In zo’n veranderend klimaat is het handig een auto te rijden die elk terrein makkelijk aan kan.

In een Hyundai SANTA FE naar Santa Fe.

Op pad met de Hyundai SANTA FE

Zoals de Hyundai SANTA FE. Deze SUV is gemaakt om buiten de gebaande paden te treden. Je kunt er prima mee uit op avontuur in ruig terrein, maar hij is ook ideaal als gezinsauto voor korte ritjes en lange roadtrips. Nog maar kort geleden vierde de Hyundai SANTA FE zijn twintigste verjaardag. Sinds de eerste verkopen in 2001 heeft ons vlaggenschip een enorme ontwikkeling doorgemaakt en inmiddels is de SANTA FE een van de grootste en meest luxe SUV’s die in Nederland te koop zijn. Overigens levert Hyundai zijn vlaggenschip alleen nog maar met een groene – hybride of plug-in hybride – aandrijflijn. Meer weten over deze SUV?

Ontdek de SANTA FE HYBRID

Ontdek de SANTA FE PLUG-IN HYBRID

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen