iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

De betrouwbaarste auto’s ter wereld komen uit Korea

De betrouwbaarste auto’s ter wereld komen uit Korea. Dat wordt nog maar eens bevestigd door J.D. Power. Het gerenommeerde onderzoeksbureau maakt elk jaar een rangschikking op basis van het aantal gebreken per 100 auto’s van drie jaar oud. Daarvoor zijn 29.487 eigenaren geraadpleegd. In die betrouwbaarheidsstudie domineert Hyundai Motor Group het klassement, want zowel Hyundai als Genesis en Kia staan in de top-4.

Een individuele topnotering was er voor de Hyundai SANTA FE van de vierde generatie. In de categorie midsize SUV’s eindigde de terreinauto als eerste. De SANTA FE is het vlaggenschip van Hyundai en heeft een ijzersterke reputatie. Dat hij nog steeds springlevend is bewijst de komst vorig jaar van een gloednieuwe SANTA FE, alweer de vijfde generatie van deze SUV.


Ontdek de Hyundai SANTA FE

Vier generaties van de Hyundai SANTA FE op een rij. In 2020 presenteerde Hyundai de vijfde generatie van de terreinauto.

Rijassistentiesystemen en infotainment

Voor het eerst in 33 jaar nam J.D Power in zijn onderzoek ook problemen met rijassistentiesystemen en infotainment mee, naast aspecten als rijeigenschappen, ergonomie van het dashboard, look and feel van het interieur, bedieningsgemak van het infotainmentsysteem, functioneren van de ventilatie en/of klimaatcontrole en de aandrijflijn (motor en versnellingsbak).

Juist op het gebied van infotainment heeft Hyundai een naam hoog te houden. De multimediasystemen in moderne Hyundai’s worden vaak bejubeld om hun gebruiksvriendelijke en intuïtieve bediening. Zo nam AutoWeek het infotainment van acht compacte middenklassers onder de loep en rolde uiteindelijk het multimediasysteem van de Hyundai i20 als winnaar uit de bus.

De vijfde generatie Hyundai SANTA FE is verkrijgbaar als hybride en als plug-in hybride.

Aanhoudende aandacht voor topkwaliteit

De hoge notering in het kwaliteitsonderzoek van J.D. Power bewijst dat onze aanhoudende aandacht voor topkwaliteit loont. Als sinds 2006 behoort Hyundai volgens J.D. Power tot de merken met het minste aantal gebreken. Dat komt omdat elke Hyundai wordt gebouwd volgens de hoogste kwaliteitsnormen en wordt geleverd met onze unieke 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking.

Meer over onze unieke garantie

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen