iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Studenten InMotion lopen weg met hun KONA Electric

De studenten van InMotion hoef je niet te vertellen hoe een elektrische auto werkt. Daar weten deze knappe koppen alles van. Maar hoe het is om gedurende lange tijd in een elektrische auto rond te rijden, dat hadden ze nog niet eerder ervaren. Tot nu.

Sinds medio vorig jaar ondersteunt Hyundai Nederland deze groep studenten van de Technische Universiteit Eindhoven met een exemplaar van de Hyundai KONA Electric. De volledig elektrische SUV wordt overal voor ingezet; van het bezoeken van vergaderingen tot bijeenkomsten ter promotie van hun nieuwe laadtechnologie.

De ervaringen van de studenten met de KONA Electric zijn zeer positief. Een greep uit de vele reacties:

Dit is de eerste EV waarin ik rijd. Hij is zeer eenvoudig in gebruik. En wat rijdt hij ontzettend soepel. Geweldig!

Met mijn kennis van batterijpakketten weet ik hoe efficiënt de auto is. Uit een relatief kleine batterij zoveel kilometers halen, dat is echt indrukwekkend.

Het vermogen van de auto is fantastisch. Je rijdt er zo gemakkelijk mee weg.

Deze KONA Electric illustreert helemaal waar zowel Hyundai als InMotion voor staat. Het is geweldig om hiermee ons project te mogen promoten.

Electric Refueling

Al geruime tijd doet InMotion onderzoek naar Electric Refueling, een nieuwe laadtechnologie die het mogelijk moet maken net zo snel te kunnen laden als dat je kunt tanken. InMotion wil de mogelijkheden in de praktijk testen door met een volledig elektrisch endurance race auto te gaan rijden en racen.

De droom van het team is om deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans om de zelf ontwikkelde technologie te tonen aan het publiek. Daarvoor bouwde het studententeam de Revolution, de allereerste raceauto met de snellaadtechnologie.

Opladen in enkele minuten

Nu al neemt het opladen van het batterijpakket van de Revolution slechts 12 minuten in beslag. De ontwikkeling van een volgende generatie batterijpakket moet het mogelijk maken nog sneller te laden; de laadtijd wordt teruggebracht naar enkele minuten.

InMotion is gevestigd op de Automotive Campus in Helmond in de Brainport Regio, de nationale en internationale hotspot, ontmoetingsplek en een potentiële businesslocatie voor automotive bedrijven. Hier wordt de nieuwste autotechnologie ontwikkeld.

Volg het laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond Hyundai? Meld je dan nu aan voor de digitale nieuwsbrief van Hyundai.Inschrijven nieuwsbrief

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen