iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Politie test KONA Electric in pilot

De politie gaat de Hyundai KONA Electric inzetten als politieauto. De volledig elektrische SUV maakt deel uit van een pilot waarbij de politie het gebruik van emissievrije vervoermiddelen in de praktijk wil testen.

De pilot duurt een jaar en vindt plaats bij diverse basisteams binnen de eenheden Amsterdam, Oost Nederland en Midden-Nederland. Behalve elektrische auto’s test de politie ook elektrische tweewielers, zoals speed pedelecs, en elektrische motorfietsen. Ook wordt gekeken naar laadvoorzieningen, laadmogelijkheden en laadsnelheid.

De pilot met de Hyundai KONA Electric bij de politie duurt een jaar. Foto: Politie

Verduurzaming van het wagenpark

De pilot is bedoeld om inzicht te krijgen in elektrisch rijden, het bepalen van randvoorwaarden en het in kaart brengen van de consequenties voor operationele inzet. Het gaat nadrukkelijk niet om een aanbestedingstraject. Het voornaamste doel van de praktijktest is het onderzoeken van de mogelijkheden voor verduurzaming van het wagenpark.

Tot 80 procent opladen in 54 minuten

De Hyundai KONA Electric heeft een riant rijbereik van 449 km (volgens WLTP) en is geschikt voor snelladen met maximaal 100 kW. Daarmee is de accu in 54 minuten tot aan 80 procent op te laden. Allemaal eigenschappen die de volledig elektrische SUV aantrekkelijk maken voor intensief, dagelijks gebruik in surveillancediensten.

De Hyundai KONA Electric heeft een rijbereik van 449 km (volgens WLTP). Foto: Politie

Alle elektrische Hyundai’s op een rij

Behalve de KONA Electric heeft Hyundai nog veel meer geëlektrificeerde modellen: de IONIQ Electric, de IONIQ Hybrid, de IONIQ Plug-in Hybrid, de KONA Hybrid, een 48-volt hybrideversie van de Tucson en de waterstof-elektrisch aangedreven NEXO. Dit uitgebreide modellengamma maakt Hyundai marktleider op het gebied van geëlektrificeerde voertuigen.


Ontdek onze elektrische modellen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen