iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Twee Hyundai’s KONA Electric voor studenten van Vattenfall Solar Team

Hyundai en de TU Delft zijn geen onbekenden voor elkaar. We delen al enige tijd onze kennis op het gebied van brandstofceltechnologie met Forze Hydrogen Racing, het bekende waterstofraceteam van de TU Delft, en nu steunt Hyundai ook Vattenfall Solar Team, een ambitieus studententeam van de TU Delft dat elke twee jaar een raceauto op zonne-energie ontwerpt en bouwt, genaamd Nuna.

Elke twee jaar presenteert Vattenfall Solar Team een gloednieuwe zonneauto waarmee wereldwijd de strijd wordt aangegaan met andere zonneauto’s. De auto van dit jaar kreeg de naam Nuna11. De studenten ontwerpen en bouwen de auto helemaal zelf.

Hyundai steunt Vattenfall Solar Team met twee fraai gewrapte, volledig elektrische Hyundai’s KONA Electric

Picasso onder de zonneauto’s

Nuna11 zit vol met technische vindingen. Opvallend is zijn bijzondere vorm – twee wielen rechts en één wiel links – en dat maakt van Nuna11 de ‘Picasso onder de zonneauto’s’. Het innovatieve design draagt optimaal bij aan de aerodynamica van de zonneauto.

Als partner van Vattenfall InCharge wil Hyundai deze enthousiaste studenten graag ondersteunen. Dat doen we door het team passend elektrisch vervoer te bieden in de vorm van twee fraai gewrapte, volledig elektrische Hyundai’s KONA Electric.

Elke twee jaar presenteert Vattenfall Solar Team een gloednieuwe zonneauto waarmee het de strijd aangaat met andere zonneauto’s

Vattenfall levert de laadpassen

Omdat Hyundai en Vattenfall Incharge samenwerken, levert Vattenfall de laadpassen. Daarmee kan het team het grote aantal kilometers dat jaarlijks wordt gemaakt voor het rijden naar de diverse locaties en promotieactiviteiten zorgeloos afleggen.

‘Net als Hyundai delen we de visie om te rijden zonder een druppel fossiele brandstof te verbruiken’, aldus Steven Mitchell Tan van Vattenfall Solar Team. ‘En met deze Hyundai’s KONA Electric rijden we niet alleen schoon, maar ook in stijl.’
Ontdek de KONA Electric

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen