iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

InMotion maakt indruk met zelf ontwikkelde snellaadtechnologie

Elektrisch rijden biedt veel voordelen: het is comfortabel, duurzaam en goed voor de portemonnee. Nog interessanter wordt het als je de batterij van de EV heel snel kunt opladen. Zoals het geval is bij de IONIQ 5. Dankzij de 800V-technologie in deze elektrische Hyundai laad je hem in slechts 18 minuten op van 10 tot 80 procent. Dat is ultrasnel, maar het kan nóg sneller.

Zo laadt Team InMotion het batterijpakket van een zelf geprepareerde racewagen op in slechts 12 minuten. InMotion is een groep studenten van Technische Universiteit Eindhoven die onderzoek doen naar een nieuwe technologie, genaamd Electric Refueling. Om die snellaadtechnologie in de praktijk te kunnen testen, bouwde InMotion eigenhandig een volledig elektrische LMP3 racewagen.

Superinteressant natuurlijk en reden voor Hyundai om InMotion met raad en daad bij te staan en het team te ondersteunen met een exemplaar van de volledig elektrische Hyundai KONA Electric. Immers, in 2040 wil Hyundai zijn wereldwijde auto-line-up volledig geëlektrificeerd hebben. Uiterlijk in 2045 wil Hyundai zelfs volledig CO2-neutraal zijn. Daarom stopt Hyundai vanaf 2035 in Europa met de verkoop van auto’s met verbrandingsmotoren.

Ontdek de KONA Electric

De Revolution is de allereerste raceauto met de snellaadtechnologie Electric Refueling.

24 uur van Le Mans

InMotion wil de mogelijkheden van Electric Refueling in de praktijk testen door met een volledig elektrisch endurance race auto te gaan rijden en racen. De droom van het team is om deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans om de zelf ontwikkelde technologie te tonen aan het publiek. Daarvoor bouwde het studententeam de Revolution, de allereerste raceauto met de snellaadtechnologie. Nu al neemt het opladen van het batterijpakket van de Revolution slechts 12 minuten in beslag. De ontwikkeling van een volgende generatie batterijpakket moet het mogelijk maken nog sneller te laden; de laadtijd wordt teruggebracht naar enkele minuten.

InMotion is gevestigd op de Automotive Campus in Helmond in de Brainport Regio, de nationale en internationale hotspot, ontmoetingsplek en een potentiële businesslocatie voor automotive bedrijven. Hier wordt de nieuwste autotechnologie ontwikkeld. Het studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven bestaat uit meer dan 50 ambitieuze studenten die zich bezighouden met de ontwikkeling van Electric Refueling-technologie.

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen