iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

IONIQ 6: stoelen van gerecyclede PET-flessen en vloermatten van visnetten

Dat Hyundai veel waarde hecht aan duurzaamheid is geen geheim. Daarom zetten we volop in op elektrificatie van onze nieuwe modellen. Maar we doen meer om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Neem de gloednieuwe IONIQ 6. In het interieur hebben we allemaal recyclebare materialen toegepast, waaronder PET-flessen en visnetten. En dat is nog lang niet alles.

Voor de stoelen in de IONIQ 6 is stof gemaakt van gerecyclede PET-flessen gebruikt.

Materialen gewonnen uit suikerriet

Het groene karakter van de IONIQ 6 vind je overal terug in deze elektrische Hyundai. Veel oppervlakken in het interieur bevatten milieuvriendelijke en duurzaam gewonnen materialen.

Zo is voor de stoelen in de IONIQ 6 stof gemaakt van gerecyclede PET-flessen gebruikt. En het dashboard van de IONIQ 6 bevat duurzame materialen gewonnen uit suikerriet.

Ook bijzonder: de vloermatten in de IONIQ 6 zijn gemaakt van ECONYL®-garen, gemaakt van uit zee gehaalde achtergebleven visnetten. Wist je dat hier ook badkleding en ondergoed van wordt gemaakt?


Ontdek de IONIQ 6

De vloermatten in de IONIQ 6 zijn gemaakt van ECONYL®-garen, gemaakt van uit zee gehaalde achtergebleven visnetten.

Samenwerking met Healthy Seas

De recyclebare vloermatten in de IONIQ 6 danken we aan onze samenwerking met Healthy Seas. Deze natuurbeschermingsorganisatie zet zich in voor het opruimen van in zee achtergelaten visnetten.

Hyundai steunt deze Nederlandse instantie. Aquafil, partner van Healthy Seas, verwerkt het nylon van uit zee gehaalde achtergebleven visnetten samen met ander nylonafval tot ECONYL®-garen.

Hyundai steekt zijn groene ambities niet onder stoelen of banken. Benieuwd wat we allemaal doen om de wereld leefbaar te houden voor toekomstige generaties? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen