iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

Hyundai en Healthy Seas nu ook actief in de Verenigde Staten

Hyundai en Healthy Seas breiden hun activiteiten uit naar de Verenigde Staten. Samen met Ghost Diving USA, een team van vrijwillige duikers, gaan zij onder meer de kust van Zuid-Californië schoonmaken. Het spits is inmiddels afgebeten met een grondige opruimingsactie in Huntington Beach State Park waaraan tal van vrijwilligers meewerkten.

Sinds maart 2021 zijn Hyundai en Healthy Seas partners. Samen zetten zij zich in voor het schoonmaken van zeeën en oceanen over de hele wereld. Behalve in Europa zijn de autofabrikant en de Nederlandse natuurbeschermingsorganisatie ook ver daarbuiten actief. Zo visten vrijwilligers van Ghost Diving Korea eerder dit jaar tijdens schoonmaakmissies bij de provincies Gangwon en Namae in het noordoosten van Zuid-Korea maar liefst 425 kilo aan achtergelaten visnetten en verloren kooien uit zee.

Grenzen verleggen

Hyundai en Healthy Seas willen zich op zoveel mogelijk plekken sterk maken voor een schoner milieu en blijven daarom hun grenzen verleggen. Na Europa en Zuid-Korea gaan ze aan de slag in de Verenigde Staten. Daar zal 2024 in het teken staan van grootschalige strand opruimingsacties in heel Californië. ‘We zijn zeer verheugd dat we onze samenwerking met Hyundai hebben kunnen uitbreiden naar de VS’, zegt Veronika Mikos, directeur van Healthy Seas. ‘Samen geven we vorm aan een duurzame toekomst voor onze oceanen.’

Healthy Seas zet zich in voor het opruimen en recyclen van die achtergelaten spooknetten en Hyundai steunt deze Nederlandse organisatie.

ECONYL®-garen

Elk jaar belandt ruim 580.000 ton aan visnetten in de oceaan. Dat is een tiende van al het zwerfvuil op en in zee. Healthy Seas zet zich in voor het opruimen en recyclen van die achtergelaten spooknetten en Hyundai steunt deze Nederlandse organisatie. Aquafil, partner van Healthy Seas, verwerkt het nylon van uit zee gehaalde achtergebleven visnetten, samen met ander nylonafval, tot ECONYL®-garen. Hiermee kunnen weer nieuwe, ecologische producten worden gemaakt zoals badkleding, ondergoed en tapijten. Het bijzondere en circulaire materiaal is ook te vinden in de IONIQ 5 en IONIQ 6. Onder meer de vloermatten in deze elektrische Hyundai’s zijn gemaakt van ECONYL®-garen.

Progress for Humanity

Naast het opruimen en recyclen van afgedankte visnetten organiseert Healthy Seas workshops en educatieve programma’s op scholen om kinderen te leren hoe belangrijk het is om de zeeën en oceanen schoon te houden. Op deze manier wil Healthy Seas jongere generaties doordringen van het belang van een circulaire economie en hen op de hoogte brengen van de negatieve effecten die vervuiling kan hebben op het leven in zee – en voor de mens. Bij Hyundai noemen we dat Progress for Humanity en met deze toekomstvisie geven we invulling aan ons streven om elk moment van het leven zo bijzonder mogelijk te maken.

Blijf op de hoogte

Hyundai steekt zijn groene ambities niet onder stoelen of banken. Benieuwd wat we allemaal doen om de wereld leefbaar te houden voor toekomstige generaties? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief.


Nieuwsbrief aanvragen

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen