iMOTION

Het digitale magazine van Hyundai
iMOTION
Het digitale magazine
van Hyundai

IONIQ 5: gemaakt van gerecyclede PET-flessen, suikerriet en maïs

Zeg je IONIQ 5, dan zeg je duurzaam. En dan hebben we het niet alleen over zijn volledig elektrische – en dus emissievrije aandrijflijn. Het groene karakter vinden we ook terug in het interieur van de IONIQ 5. Hier zijn volop ecologische en recyclebare materialen toegepast, waaronder organisch suikerriet en PET-flessen. Maar dat is nog lang niet alles.

Dat de IONIQ 5 een heel bijzondere auto is, zie je direct aan zijn opvallende vormgeving en revolutionaire pixel-verlichting. Maar ook binnenin is de 100 % elektrische auto zijn tijd ver vooruit. In het interieur vinden we namelijk veel milieuvriendelijke en duurzaam geproduceerde materialen. Zo zijn de stoelen bekleed met speciaal leder dat is geverfd en behandeld met extracties van plantaardige olie uit lijnzaad.

In het interieur van de IONIQ 5 vinden we veel milieuvriendelijke en duurzaam geproduceerde materialen.

Suikerriet, wol en polygaren

Andere zacht aanvoelende oppervlakken in het interieur – stoelen, hemelbekleding, vloer en armsteun – zijn gemaakt van textiel dat is afgeleid van duurzame vezels, zoals bio-componenten van suikerriet, wol en polygaren. De portieren van de IONIQ 5 zijn bewerkt met biologische verf die olie bevat die is gewonnen uit koolzaadbloemen en maïs.

Nog een aardig weetje: voor elke IONIQ 5 worden maximaal 32 plastic flessen versnipperd tot heel kleine stukjes. Die kleine stukjes worden gesmolten en tot draad gesponnen. Al met al bevat elke IONIQ 5:

  • 730 gram suikerriet en gemengde maïs
  • 294 gram wol
  • 200 gram lijnzaadolie
  • 0.08 vierkante meter recyclebaar papier
  • Tot wel 32 gerecyclede PET-flessen
De portieren van de IONIQ 5 zijn bewerkt met biologische verf die olie bevat die is gewonnen uit koolzaadbloemen en maïs.

Miljarden voor verduurzaming

Hyundai steekt zijn groene ambities niet onder stoelen of banken. Voor de verduurzaming van zijn modellen en de verdere ontwikkeling van innovatieve mobiliteit trekt de Hyundai Motor Group de komende jaren tientallen miljarden euro’s uit. Wereldwijd rijden er namelijk nog veel te veel voertuigen rond die worden aangedreven door fossiele brandstoffen.

Dat moet veranderen vindt Hyundai, want fossiele brandstoffen vervuilen de lucht, bedreigen de gezondheid en raken gewoon ooit een keer uitgeput. Hyundai zet daarom volop in op elektrificatie van zijn nieuwe modellen. En die nieuwe modellen probeert Hyundai ook zo groen mogelijk te produceren, onder meer door in zijn fabrieken gebruik te maken van lakken op waterbasis.

Ontdek de IONIQ 5

Lees ook

Meer berichten

Hyundai verhalen

Uitgelichte berichten

Meer verhalen